Vynikajúci postup, vďaka ktorému si pripravíte rýchlu a fantasticky chutnú omáčku s jemnou chuťou.
Ja ju podávam so špagetami a mám tak výborný obed za 15 minút na stole.
Určite skúste, omáčka je vynikajúca aj k mäsku, alebo zemiakom.
Jednoducho, je vynikajúca na každú príležitosť.
Potrebujeme:
1 lyžica olivového oleja
20 dkg šampiňónov
5 plátkov slaniny
2,5 dl smotany
1 štipka soli
1 ČL tymianu (sušený)
Postup:
Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale.
Ja používam špagety, ale pokojne použite akýkoľvek druh cestovín.
Huby očistíme a nakrájame na plátky.
Plátky slaniny rozrežte pozdĺžne na polovicu.
Potom na malé kúsky.
Slaninu dáme na panvicu, potom ju opekáme, kým sa tuk nevyplaví – nemusí byť úplne chrumkavá.
Odložíme bokom.
Na zvyšný tuk na panvici hodíme šampiňóny.
Ak treba, pridáme olivový olej.
Posypte tymiánom a potom opečte plátky húb.
Najprv necháme a panvici a počkáme kým sa tekutina zredukuje.
Potom zalejeme smotanou.
Pridáme opraženú slaninku.
Počkajte, kým nezačne vrieť.
Potom znížte teplotu na veľmi nízku teplotu.
2-3 minúty povarte, kým trochu nezhustne.
Ochutnáme a podľa potreby dosolíme.
Podávame ihneď, s cestovinou alebo s mäsom.
Nakoniec môžete ešte ozdobiť najemno nasekanou petržlenovou vńaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)