MINÚTKOVÁ krémová hubová omáčka so slaninkou: NAJLEPŠIA a hlavne hotová za 10 minút!

Vynikajúci postup, vďaka ktorému si pripravíte rýchlu a fantasticky chutnú omáčku s jemnou chuťou.

 

 

Ja ju podávam so špagetami a mám tak výborný obed za 15 minút na stole.

Určite skúste, omáčka je vynikajúca aj k mäsku, alebo zemiakom.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Jednoducho, je vynikajúca na každú príležitosť.

 

Potrebujeme:

1 lyžica olivového oleja

20 dkg šampiňónov

5 plátkov slaniny

2,5 dl smotany

1 štipka soli

1 ČL tymianu (sušený)

Postup:

 

 

Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale.

Ja používam špagety, ale pokojne použite akýkoľvek druh cestovín.

Huby očistíme a nakrájame na plátky.

 

 

Plátky slaniny rozrežte pozdĺžne na polovicu.

Potom na malé kúsky.

 

 

Slaninu dáme na panvicu, potom ju opekáme, kým sa tuk nevyplaví – nemusí byť úplne chrumkavá.

Odložíme bokom.

Na zvyšný tuk na panvici hodíme šampiňóny.

 

 

Ak treba, pridáme olivový olej.

Posypte tymiánom a potom opečte plátky húb.

Najprv necháme a panvici a počkáme kým sa tekutina zredukuje.

 

 

Potom zalejeme smotanou.

Pridáme opraženú slaninku.

Počkajte, kým nezačne vrieť.

Potom znížte teplotu na veľmi nízku teplotu.

 

 

2-3 minúty povarte, kým trochu nezhustne.

Ochutnáme a podľa potreby dosolíme.

Podávame ihneď, s cestovinou alebo s mäsom.

 

 

Nakoniec môžete ešte ozdobiť najemno nasekanou petržlenovou vńaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay