Výborný recept na nepečenú bodkovanú trotu z jednoduchého krému, ktorú ulahodí všetkým mašrtným jazýčkom. príprava je jednoduchá a výsledok zakaždým fantastický.
Potrebujeme:
1 liter mlieka
1 šálka kr. cukru (250 ml)
1 pohár kukuričného škrobu (120 ml)
1 pohár hl. múky (120 ml)
1 bal. smotany na šľahanie (200 ml)
1 balenie vanilkového cukru
Strúhaná pomarančová kôra
200 g tmavej čokolády (voliteľne zmiešané s mliekom)
Ďalej:
180 g mletých sušienok, 150 g roztopeného masla
Formu s priemerom 26 cm
Postup:
Sušienky rozmixujeme a zmiešame s rozpusteným maslom. Natlačíme do do formy, ktorej dno vystelieme papierom na pečenie.
V mlieku rozmiešame múku a kukuričný škrob, pridáme smotanu, cukor, rozmiešame, pridáme pomarančovú kôru, vanilku a uvaríme hustý krém.
Z krému odoberieme časť a vo zvyšku (ešte horúcom) miešaním rozpustíme čokoládu. Na sušienkový základ navrstvíme čokoládový krém a z bieleho krému urobíme pomocou cukrárskeho vrecka bodky do tmavého krému. Posypeme kakaom, alebo strúhanou čokoládou a podávame vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)