Blesková krémová maškrta pre celú rodinu: Žiadne pečenie ani pudingové prášky – ten krém je výborný aj do tort a zákuskov!

Výborný recept na nepečenú bodkovanú trotu z jednoduchého krému, ktorú ulahodí všetkým mašrtným jazýčkom. príprava je jednoduchá a výsledok zakaždým fantastický.

Potrebujeme:

1 liter mlieka

1 šálka kr. cukru (250 ml)

1 pohár kukuričného škrobu (120 ml)

1 pohár hl. múky (120 ml)

1 bal. smotany na šľahanie (200 ml)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 balenie vanilkového cukru

Strúhaná pomarančová kôra

200 g tmavej čokolády (voliteľne zmiešané s mliekom)

Ďalej:

180 g mletých sušienok, 150 g roztopeného masla

Formu s priemerom 26 cm

Postup:

Sušienky rozmixujeme a zmiešame s rozpusteným maslom. Natlačíme do do formy, ktorej dno vystelieme papierom na pečenie.

V mlieku rozmiešame múku a kukuričný škrob, pridáme smotanu, cukor, rozmiešame, pridáme pomarančovú kôru, vanilku a uvaríme hustý krém.

Z krému odoberieme časť a vo zvyšku (ešte horúcom) miešaním rozpustíme čokoládu. Na sušienkový základ navrstvíme čokoládový krém a z bieleho krému urobíme pomocou cukrárskeho vrecka bodky do tmavého krému. Posypeme kakaom, alebo strúhanou čokoládou a podávame vychladené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)