plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krémová banánová torta bez pečenia

Milujem jednoduché dezerty a preto sa s vami chcem podeliť o recept na skvelú banánovú tortu. Vyskúšala som ju len pred niekoľkými dňami, avšak môžem ju všetkým vrelo odporučiť. Ak hľadáte inšpiráciu na delikátny víkendový dezert, práve ste ho našli. :-)

Potrebujeme:

Cesto:

2 balíky maslových sušienok

4 lyžice rozpusteného masla

Krém:

2 väčšie banány nakrájané na kolieska

500 ml mlieka

1 vanilkový puding

500 ml smotany na šľahanie

4 lyžice kryštálového cukru

2 lyžičky vanilkového cukru

60 g arašidového masla

2 lyžice mascarpone

Postup:

Maslové sušienky rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Vytvoríme cesto, ktoré rukou vtlačíme do formy tak, aby pokrývalo dno aj kraje – krém sa nám tak nebude lepiť na formu.Na cesto poukladáme kolieska banánov a odložíme do chladničky.

Pripravíme krém. Do hrnca nalejeme mlieko (trochu mlieka odložíme na rozmiešanie pudingového prášku) a pridáme 2 lyžice kryštálového cukru a 1 lyžičku vanilkového cukru. Dáme na oheň a keď sa začne variť, pridáme puding rozmiešaný v mlieku. Varíme, kým puding nestuhne. Dáme vychladnúť a sem-tam premiešame, aby sa nám na pudingu nevytvoril povlak.

Do ďalšej misky si pripravíme šľahačku s 2 lyžicami kryštálového cukru a 1 lyžičkou vanilkového cukru. Šľaháme, kým šľahačka nezačne tuhnúť, ale musíme dávať pozor, aby celkom nestuhla. Pridáme arašidové maslo a mascarpone a šľaháme, kým nevznikne krémová šľahačka s lahodnou arašidovou chuťou.

Cesto vytiahneme z chladničky a vrstvíme vychladnutý vanilkový puding a arašidovú šľahačku. Vrch torty ozdobíme rozpustenou šľahačkou a rozdrvenými sušienkami. Dáme stuhnúť do chladničky na cca 2 hodiny a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: cupofjo

Najlepšie recepty na dnes