plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krémeš ISTANBUL: Dezert, ktorý zbožňujú malí aj veľkí!

Ohromí vás konzistentnosť a neodolateľná chuť: Recept na delikátny dezert!

Ponúkame vám exkluzívny recept na delikátny pudingový dezert si piškótovým cestom a čokoládovou polevou.

 

 

U nás sa stal hitom číslo jedna a pripravujem ho niekoľkokrát do týždňa.

Vynikajúci recept na lahodný pudingový dezert z youtube kanála KayinvalidemveBen.

Potrebujeme:

Na cesto:

4 vajcia

1 šálku kryštálového cukru

1/2 pohára mlieka

1,5 šálky hladkej múky

 

 

1 balenie prášku do pečiva

1 balenie vanilkového cukru

Na navlhčenie cesta:

1,5 šálky mlieka

Na pudingový krém:

1 l mlieka

1 žĺtok

 

 

3 PL hladkej múky

2 PL kukuričného škrobu

1 pohár kryštálového cukru

1 PL masla

2 balenia vanilkového cukru

Na vrch:

čokoládovú polevu

 

Postup:

Do hlbokej misky pridáme vajcia. Nasypeme cukor.

Mixérom vyšľaháme.

 

 

Šľaháme pri vysokej rýchlosti, kým nedosiahne konzistenciu krému.

Po dosiahnutí požadovanej konzistencie pridáme počas šľahania mlieko.

Mixér vypneme, pridáme múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva.

 

 

Mixérom vyšľaháme riedky krém.

Piškótovú zmes nalejeme do vymastenej zapekacej formy.

Cesto vložíme do rúry predhriatej na 180°C.

 

 

Pečieme 20-25 minút.

Medzitým nalejeme mlieko do hrnca.

Pridáme cukor.

 

 

Potom pridáme žĺtok, múku a škrob.

Metličkou dôkladne premiešame.

Po upečení vyberieme cesto z rúry, necháme 1-2 minúty odstáť a potom polejeme studeným mliekom.

 

 

Keď je krém dohusta uvarený, hrniec zložíme zo sporáka.

Pridáme maslo a vanilkový cukor.

Dôkladne miešame, kým sa maslo nerozpustí.

 

 

Puding nanesieme na vrch cesta a rozotrieme.

Nakoniec polejeme horúcou čokoládovou polevou.

Dezert vložíme na noc do chladničky.

 

 

Dezert môžeme ozdobiť podľa seba a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes