plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalý krémeš, ktorý pripravíte bez pečenia: Musím sa podeliť o tento luxusný recept, robím skoro každý týždeň!

Tento zákusok je absolútne vynikajúci a úplne jednoduchý.

Navyše, nemusíte nič piecť, je to vynikajúci nápad na pohostenie pre návštevu aj maškrtu k šálke kávy.

 

 

Vynikajúci recept od autorky Majky.

V lete je tento dezert u nás na stole pravideľne.

Ak chcete, môžete ho vylepšiť banánmi alebo

Potrebujeme:

Dlhé piškóty

mlieko na namáčanie

Krém:

1 bal. zlatý klas

500 ml mlieka

Cukor podľa chuti

1 téglik smotany na šľahanie

Poleva:

100 ml smotany na šľahanie

horká čokoláda nalámaná na kúsky

Postup:

Nachystáme si menšiu formu – ja som mala úzku len na jeden rad piškót.

 

 

Piškóty namočíme krátko do mlieka.

Uložíme vedľa seba do formy.

Krém:

Z pudingového prášku, cukru a mlieka uvaríme klasicky puding.

 

 

 

Nalejeme na piškóty a necháme vychladnúť.

Zo smotany si ušľaháme šľahačku.

 

 

Navrstvíme na puding, uhladíme.

Uložíme ďalšiu vrstvu piškót.

 

 

Poleva:

Čokoládu rozpustíme v smotane.

Nakoniec nalejeme na piškóty.

 

 

Necháme vychladnúť a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes