Konečne dokonalý KRÉMEŠ, ktorý pripravíte bez pečenia: Zdieľam tento luxusný recept, robím ho skoro každý týždeň!

3820 0

krémeš je krásny ako z cukrárne, ale chuťovo omnoho lepší, priam vynikajúci.

Potrebujeme:

8 dcl mlieka

2 žĺtky

2 PL hladkej múky

1 vanilkový cukor

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 Zlaté klasy

15 dkg práškového cukru

2 PL rumu

1 celé 250 g maslo

1 balenie medových plátov

čokoláda na poliatie

2 šľahačkové smotany

Postup:

Do mlieka pridajte vanilkový cukor.

Ďalej pridajte 2 zlaté klasy.

Na rade sú žĺtka.

A naposledy dve polievkové lyžice hladkej múky.

Varíme až do úplného uvarenia – t.j. stav, keď je puding riadne hustý a čo je veľmi dôležité, nechajte ho úplne vychladnúť.

Ďalej si vymiešajte maslo s 2PL lyžicami rumu alebo rumovou arómou a 15 dkg práškového cukru do peny.

Spojte krémy. Vždy postupujte tak, že pridávajte puding do masla a nie naopak.

Takže puding primiešavajte so šľahačom na nízkych obrátkach pomaly po lyžičkách, až urobíte vynikajúci krém.

Nakoniec si šľahačku vyšľaháme so stužovačmi.

Začnite stavať krémeš.

Sú dve možnosti, ako to urobiť: Môžete spraviť nižší krémeš – na tácu uložíte vedľa seba dva pláty, na pláty natriete krém, na krém vyšľahanú šľahačku so stužovačmi a prikryjeme opäť medovými plátmi.

Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.

Môžete ale urobiť aj vyšší krémeš s džemom a to nasledovne.

1 medový plát, naň krém, opäť medový plát potretý džemom a zvyšok krému. V takomto prípade netreba už ani šľahačku, ale pokojne ju môžete použiť. No a na vrch už len medový plát a čokoládovú polevu.

Necháme stuhnúť, ideálne do druhého dňa.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár