plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bez debaty, toto je najlepší krém z tvarohu: Ideálny do všetkých tort, zákuskov aj sladkých pohárov!

Krém je tak výborný, že ho môžete pokojne jesť aj celkom samotný, napríklad aj ako studené poháre.

Na víkend som chcela pre svoju rodinu pripraviť krémové osviežujúce poháre.

 

 

Nechcela som však servírvať puding, ani komplikované varené krémy s vajíčkami, ktoré sa mi do horúceho počasia nehodia.

Stavila som na výborný a ľahký krém z tvarohu a kvapkou koňaku.

Je vynikajúci a dobre vychladený vám perfektne nahradí zmrzlinu.

 

 

Dá sa jesť s ovocím, ako náplň do zákuskov, ale aj s nepečeným sušienkovým cestom.

Môžete ho ale pokojne jesť aj celkom samotný, napríklad aj ako studené poháre.

Potrebujeme:

175 g masla

 

 

325 g tvarohu

90 g práškového cukru

65 g kondenzovaného mlieka

 

 

1 vanilkový cukor

1 lyžička koňaku, alebo dezertného vína

Voliteľné (na ozdobu):

Kakao

Strúhaná čokoláda

Čerstvé ovocie

Poleva podľa vlastnej chuti

Sušienky alebo detské piškóty

Postup:

Na prípravu dezertu je dobré použiť jemný – krémový tvaroh. Ak ho ale nemáte hrudkovitý tvaroh pretlačte cez sitko.

 

 

Vďaka tomu získate ideálnu krémovú konzistenciu, ktorú potrebujeme.

Maslo vyberte z chladičky v dostatočnom predstihu.

Zmäknuté maslo vymiešľahajte s cukrom.

 

 

Pridajte aj vanilkový cukor.

Potom po častiach pridávajte kondenzované mlieko.

Stále miešajte.

 

 

Nakoniec pridajte aj tvaroh.

Znovu dobre premiešajte.

Na záver môžete pridať koňak, ale nemusíte. To je všetko.

 

 

Servírujeme do krémových pohárov, alebo ako náplň do rôznych dezertov, zákuskov a tort.

Ak chcete, môžete vylepšiť kakaom, strúhanou čokoládou, ovocím, alebo inými dobrotami podľa vášho vkusu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes