Máte doma obyčajný pohár? Za 3 minúty si v ňom pripravíte famózny dezert, ktorý každý miluje.
Kávový krém z pohára i je úplne fantastický rnápad – žiadne šľahanie, žiadna zložitá príprava – len 3 minúty a je to.
Konzistencia je taká ako dlho trasiete – môže byť redší (3 minúty) alebo naopak hustejší (5 minút).
Krém je naozaj výborný, podávame s Nutellou, alebo len tak.
Potrebujeme:
90 ml rozpustnej kávy vychladenej (môžeme použiť aj kapučíno)
90 g práškového cukru
500 ml smotany na šľahanie
Na dekoráciu:
1 polievková lyžica Nutelly (alebo krém z lieskových orechov)
Kakaový prášok
Postup:
Zmiešame studenú kávu s cukrom tak, aby sa rozpustil cukor.
Nalejeme do pohára, pridáme smotanu.
Pohár zatvoríme a trepeme 3-5 minút.
Krém sa dá použiť aj hneď.
Môžete ho ale dať do chladničky na 20 min., aby bol poriadne vychladený.
Ide o skvelý nápad, napríklad na dovolenku.
Na spodnú časť pohára navrstvíme 1 lyžicu Nutelly.
Krém ozdobíme kakaom.
Bonus: Krém z dózy
Tento krém v lete pripravujem veľmi často.
Žiadne varenie, pečenie, len párkrát zatriasť a šup do pohárov, alebo na korpus či obyčajné detské piškóty.
Tento krém je vynikajúci do rôznych dezertov, ale môžete si na ňom pochutnávať aj len tak.
Potrebujeme:
1 tégliky smotany na šľahanie (spolu 750 ml)
2 konzervy mandarínkového kompótu (ovocie aj šťavu)
2 pudingy bez varenia Créme Olé
Postup:
Do dózy, ktorá je dobre uzatvárateľnej dózy nalejeme smotanu.
Pridáme mandarinkové kompóty aj so šťavou (ovocie môžeme nakrájať na drobnejšie).
Prisypeme aj pudingy.
Zavrieme a trasieme asi 1-2 minúty, kým náv nevznikne hustá hmota.
Hmotu navrstvíme na korpus, alebo navrstvíme do pohárov, či na maslové sušienky, alebo piškóty (ako nepečenú tortu).
Vložíme do chladničky a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)