plny-hrniec_transparent_negativ.png

O tomto sa v kuchárke nedočítate: Tajomstvo profíkov, ako pripraviť dokonalý KRÉM z bielkov – na zdobenie, lepenie aj plnenie dezertov!!

Poradím vám jeden fantastický tip priamo od cukrárky, ako pripraviť dokonalý krém z bielkov. Tento krém je nielen veľmi chutný, ale perfektne drží a je trvanlivý. Ideálny na zdobenie, plnenie a lepenie vianočných dezertov. Ja už rky používam len tento jeden krém a a to aj na torty a sladké zdobenie. Krém je poctivý a vynikajúci, držte sa tohoto postupu a zaručene sa vám vydarí.

Potrebujeme:

4 bielky

180 g cukru krupice

500 g masla

100 g práškového cukru

Postup:

Do menšieho hrnca dáme bielky a krupicový cukor.

Hrniec vložíme do väčšieho hrnce s vodou a dáme variť. Ihneď začneme šľahať.

Voda by sa mala začať variť za 10 minút, celú dobu šľaháme.

Keď voda začne vrieť šľaháme ešte 15-30 sekúnd, nie viac ako minútu ( bielky by sa zrazili). Vypneme plameň, necháme nádobu vo vode a ešte šľaháme 2-3 minúty.

Potom hrniec vyberieme, ešte chvíľu miešame, prikryjeme utierkou ( aby povrch neosychal) a necháme vychladnúť.

Potom zašľaháme do masla vyšľahaného s práškovým cukrom.

Krém je veľmi trvanlivý, jemný a biely. Ideálny krém na zdobení, alebo vďaka trvanlivosti, na plnenie vianočného pečiva.

Biely šľahaný krém, vhodný na zdobenie,ako podklad pod marcipán i na spájanie trvanlivého pečiva.

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes