plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krém tisícich chutí – dokonalý a drží tvar: Kto pozná tento jeden recept, ten dokáže pripraviť akúkoľvek príchuť od výmyslu sveta!

Tento výborný recept, ktorého autorkou je pani Andrea, robím už asi 5 rokov. Je naozaj veľmi lahodný, jednoduchý na prípravu a čo je najlepšie, z jedného receptu pripravíte čokoľvek, čo vám len zíde na um. Ja najviac milujem práve tvarohový krém, ale vynikajúce je len tento vanilkový základný. Zvládne to naozaj každý, odporúčam. 

Zdenka V.

Potrebujeme:

400 ml mlieka
150 g kr. cukru
1 bal vanilkového cukru
2 žĺtky
60 g kukuričného škrobu alebo Zlatého klasu
100-150 g masla
rum podľa chuti

Postup:

Časť mlieka dáme variť s cukrom a vanilkovým cukrom, v druhej časti rozmiešame žĺtky a škrob alebo pudingový prášok. Keď mlieko na plameni zovrie., vlejeme žĺtkovú zmes a uvaríme na slabom plameni hustý puding.Uvarený puding necháme vychladnúť, nie však úplne, necháme ho vlažný. Trochu prešľaháme a postupne doň zašľaháme maslo a rum. Základný vanilkový krém je hotový.

Teraz môžete s krémom robiť už čokoľvek vám napadne, môžete pridať kakao, roztopenú čokoládu (čokoládu rozpustíme a necháme vychladnúť, potom len zašľaháme do krému). Tiež výborne chutí s rozpustenou tyčinkou Ľadové kaštany (postup rovnaký ako v prípade čokolády). Do krému tiež môžete zašľahať obyčajné alebo karamelové salko, kyslú smotanu alebo tvaroh, či mascarpone. Výborný je práve tvarohový krém, kedy tvaroh jemný (bez hrudiek cca 350 g) všľaháme do základného krému. neváhajte skúsiť aj ovocie, orechy, kávu, kapučíno, kokos či mascarpone.

zdroj: tortyodlorny

 

Najlepšie recepty na dnes