Nesmrteľný recept na KRÉM z čias socializmu: Dávam ho do torty aj koláčov, chutí ako Ruská ZMZRLINA!

Dnes vám predstavujem recept, ktorý som ochutnala prvýkrát ako dieťa a dnes som ho vďaka pani Danici objavila znovu.

Dnes vám predstavujem recept, ktorý som ochutnala prvýkrát ako dieťa a dnes som ho vďaka pani Danici objavila znovu.

Vyskúšajte vynikajúci recept na zmrzlinový krém.

 

 

Tento krém používam už dlho a som neskutočne rada, že som si raz prečítala jeho recept v jednom z kulinárskych časopisov.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Hlavným znakom tohoto krému je chuť, ktorá pripomína zmrzlinu, ktorá pochádza z našich detských čias.

Krém tiež dobre drží a vonia rovnako, ako chutí – božsky!

 

 

V lete napríklad stačí, aby ste ho len natreli medzi dve oblátky, nechali dobre vychladiť a máte fantastickú domácu Ruskú zmrzlinu.

Potrebujeme:

Kyslá smotana 350 g

Cukor 100 g

Vajcia 1 ks

Pšeničná múka hladká 3 lyžice

Maslo 110 g

Vanilín 1,5 g

Voliteľné:

Biela čokoláda

Postup:

 

 

Vyberte maslo z chladničky a chvíľu počkajte, kým nezmäkne.

Vajcia zatiaľ vyšľahajte s cukrom.

Kyslú smotanu vymiešajte s vajcom a cukrom.

 

 

Pridajte múku a vanilín.

Zmes vajec a kyslej smotany vložíme za stáleho miešania do vodného kúpeľa.

Miešame, kým hmota nezhustne.

 

 

Maslo vyšľaháme metličkou.

Teraz len spojíme s vychladnutým krémom.

 

 

Krém je hotový!

Ak chcete, do krému môžete pridať aj bielu čokoládu, alebo čerstvé ovocie.

Krém je vynikajúci do sviatočných dezertov, tort a zákuskov.

Ak hľadáte niečo vynikajúce na plnenie vašich dezertov, určite ho skúste.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay