plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krém na vrstvenie koláčov za TRI minúty: Potrebujete len 3 jednoduché ingrediencie!

Hľadáte recept na tortový krém, ktorý vždy vyjde?

Je ľahký a osviežujúci a zároveň dokonale hustý a krémový.

 

 

Dokonalý krém podľa portálu newsy.gotujmy.

Najjednoduchšou a zároveň vhodnou voľbou na všetky dezerty bude tvarohový krém mascarpone, ktorý prevyšuje samotnú šľahačku alebo tradičnú hmotu na báze masla.

 

 

Je maximálne krémové a zamatové a zároveň príjemne ľahké, takže nepreťažuje samotnú piškótu a dokonale ju hydratuje.

A čo viac, mascarpone má nielen lahodnú chuť a skvelú textúru, ale aj mnoho cenných vlastností.

 

 

Vďaka obsahu vitamínu A podporuje imunitu, stará sa o zrak a skrášľuje pokožku.

Určite sa oplatí pozvať ho do vašej kuchyne.

 

 

Na krém potrebujeme:

330 ml smotany na šľahanie

250 g syra mascarpone

4 PL práškového cukru

 

 

Postup:

Všetky studené ingrediencie pridáme do jednej misky.

Mixérom spolu vyšľaháme.

 

 

Začíname s nižšími otáčkami.

Postupne zvyšujeme výkon.

 

 

Asi po 1,5 minúte by mal byť krém hotový.

Na čo všetko môžeme použiť náš krém:

Takto pripravený krém sa však dá použiť nielen na tortu, ale aj mnohé iné sladkosti:

-ako náplň do krehkých muffinov alebo sladkých koláčov,

-ako prídavok do palaciniek a vaflí,

-podávané s čerstvým ovocím,

 

 

Koľko dní vydrží krém z mascarpone?

Táto pochúťka väčšinou rýchlo zmizne z misky a pristane na koláčoch a všetky možné zvyšky sa vyjedia prstami.

Ak však máte nejakým zázrakom tejto pochúťky prebytok, mali by ste ju skladovať v chladničke a zjesť maximálne do 3-4 dní.

 

 

Druhý recept na „Letný“ krém

Potrebujeme:

500 ml šľahačkovej smotany

300 g mascarpone

500 g jahodového jogurtu (príchuť jogurtu obmieňam podľa toho, akú chuť chcem získať

50 g práškového cukru

Voliteľné:

 

 

Vanilková esencia

Strúhaný kokos

Orechy

Čokoláda

Postup:

 

 

Do misky nalejeme šľahačkovú smotanu.

Vezmeme šľahač a vyšľaháme na tuhú smotanu.

Ak chcete, môžete pridať aj stužovač, ale ja nepridávam, mám skúsenosť, že krém drží dobre.

 

 

Teraz do šľahačky pridáme ostatné prísady.

Pridáme mascarpone.

Nakoniec aj jogurt a práškový cukor.

 

 

Ešte raz spolu všetko prešľaháme.

A teraz je krém hotový.

Podľa chuti môžete pridať kokos, strúhanú čokoládu, vanilkovú arómu, alebo zmeniť príchuť jogurtu.

 

 

Krém je vynikajúci na plnenie aj zdobenie dezertov.

Je ľahký a veľmi rýchly.

Ideálny napríklad aj na studené krémové poháre.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes