Hľadáte recept na tortový krém, ktorý vždy vyjde?
Je ľahký a osviežujúci a zároveň dokonale hustý a krémový.
Dokonalý krém podľa portálu newsy.gotujmy.
Najjednoduchšou a zároveň vhodnou voľbou na všetky dezerty bude tvarohový krém mascarpone, ktorý prevyšuje samotnú šľahačku alebo tradičnú hmotu na báze masla.
Je maximálne krémové a zamatové a zároveň príjemne ľahké, takže nepreťažuje samotnú piškótu a dokonale ju hydratuje.
A čo viac, mascarpone má nielen lahodnú chuť a skvelú textúru, ale aj mnoho cenných vlastností.
Vďaka obsahu vitamínu A podporuje imunitu, stará sa o zrak a skrášľuje pokožku.
Určite sa oplatí pozvať ho do vašej kuchyne.
Na krém potrebujeme:
330 ml smotany na šľahanie
250 g syra mascarpone
4 PL práškového cukru
Postup:
Všetky studené ingrediencie pridáme do jednej misky.
Mixérom spolu vyšľaháme.
Začíname s nižšími otáčkami.
Postupne zvyšujeme výkon.
Asi po 1,5 minúte by mal byť krém hotový.
Na čo všetko môžeme použiť náš krém:
Takto pripravený krém sa však dá použiť nielen na tortu, ale aj mnohé iné sladkosti:
-ako náplň do krehkých muffinov alebo sladkých koláčov,
-ako prídavok do palaciniek a vaflí,
-podávané s čerstvým ovocím,
Koľko dní vydrží krém z mascarpone?
Táto pochúťka väčšinou rýchlo zmizne z misky a pristane na koláčoch a všetky možné zvyšky sa vyjedia prstami.
Ak však máte nejakým zázrakom tejto pochúťky prebytok, mali by ste ju skladovať v chladničke a zjesť maximálne do 3-4 dní.
Druhý recept na „Letný“ krém
Potrebujeme:
500 ml šľahačkovej smotany
300 g mascarpone
500 g jahodového jogurtu (príchuť jogurtu obmieňam podľa toho, akú chuť chcem získať
50 g práškového cukru
Voliteľné:
Vanilková esencia
Strúhaný kokos
Orechy
Čokoláda
Postup:
Do misky nalejeme šľahačkovú smotanu.
Vezmeme šľahač a vyšľaháme na tuhú smotanu.
Ak chcete, môžete pridať aj stužovač, ale ja nepridávam, mám skúsenosť, že krém drží dobre.
Teraz do šľahačky pridáme ostatné prísady.
Pridáme mascarpone.
Nakoniec aj jogurt a práškový cukor.
Ešte raz spolu všetko prešľaháme.
A teraz je krém hotový.
Podľa chuti môžete pridať kokos, strúhanú čokoládu, vanilkovú arómu, alebo zmeniť príchuť jogurtu.
Krém je vynikajúci na plnenie aj zdobenie dezertov.
Je ľahký a veľmi rýchly.
Ideálny napríklad aj na studené krémové poháre.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod:
Prajeme vám dobrú chuť!