plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neprekonateľný recept na KRÉM z maminho zápisníka (BEZ múky a škrobu): Chutí úžasne, drží tvar a robím z neho aj zmrzlinu!

Chcem sa podeliť o recept na veľmi chutný a pevný krém Charlotte, ktorý je ideálny na koláče a pečivo. Charlotte krém sa pripravuje podľa klasickej receptúry na krémovom základe bez použitia škrobu a múky, čo má zase pozitívny vplyv na chuť a arómu. 

Chcem sa podeliť o recept na veľmi chutný a pevný krém Charlotte, ktorý je ideálny na koláče a pečivo. Tento krém sa pripravuje podľa klasickej receptúry na krémovom základe bez použitia škrobu a múky, čo má zase pozitívny vplyv na chuť a arómu.

Krém podľa youtube je ideálny na plnenie dezertov a tento krém vytvára aj nádherné krémové kvety a vzory s jasnými kontúrami a stabilným tvarom. Vďaka svojej hustej textúre sa veľmi ľahko nanáša na povrch akýchkoľvek cukrárskych výrobkov.

Potrebujeme:

Mlieko – 220 g

Vajcia – 2 kusy

Cukor – 350 g

Maslo (mäkké) 82,5% tuku – 400 g

Likér (brandy, káva) – 20 g

Postup:

Mlieko najlejeme do kastróla. Pridám vajcia.

Ručnou metličkou dôkladne premiešame, aby sa vajcia v mlieku rozpustili.

Pridáme cukor a ďalej miešame krém na sporáku.

Po zhustnutí začneme pudingový základ veľmi intenzívne miešať po dobu 3 minút.

Všimnite si, že základ je hustý a pripomína horúce želé a je tekutejší ako varený základ s prídavkom škrobu alebo múky.

Krém nalejeme do sklenenej misy.

Vložíme misku do nádoby so studenou vodou pre rýchlejšie ochladenie.

Mäkké maslo vyšľahajte mixérom pri vysokých otáčkach 2 minúty do nadýchanej a ľahkej hmoty.

Po častiach v 3 krokoch nalejeme vychladnutý krém do oleja.

Po každom priliatí všetko dôkladne premiešajte minútu pri rýchlych otáčkach. Vždy pamätajte na to, že maslo musí byť dobre rozšľahané, aby ste získali dobrý a homogénny krém.

Veľmi často sa pri práci s maslom stane, že nie je úplne vyšľahané, v dôsledku toho nie je krém vždy jemný a ľahký.

Preto nezabudnite maslo dobre rozšľahať, najmä na začiatku, pred nalievaním krému a na konci šľahania krému. Maslo by malo byť mäkké, ale nie rozpustené, inak krém nebude držať tvar a bude sa musieť ďalej chladiť v chladničke. Z rovnakého dôvodu by mal byť koláč buď izbovej teploty, alebo mierne vychladný z chladničky.

Prilejeme koňak a ešte všetko dobre premiešame.

Výsledok.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes