plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zázračný krém „ľadová káva“ za 2 minúty: Netreba, smotanu, tvaroh ani mascarpone – pripravíte ho z vody!

Tento krém som objavila len nedávno, no jeho príprava ma veľmi zaujala.

 

 

Veď povedzte sami, napadlo by vám pripraviť krém z vody?

Naozaj sa to dá a dokonca sú na to potrebné len 3 prísady. Voda, káva a cukor.

Krém je veľmi výrazný a sladučký.

 

 

Keď budete nabudúce váhať, čím ozdobiť zmrzlinové poháre, alebo iné obľúbené pochúťky, spomeňte si na tento recept.

Potrebujeme:

pol pohára studenej vody z chladničky

pol pohára instantnej kávy (môžete použiť instantnú kávu bez kofeínu)

 

 

pol pohára kryštálového cukru cukru + pol pohára kryštálového cukru

Postup:

Do misky nalejeme vodu, pridáme kávu, 1/2 pohára cukru a začneme šľahať.

Šľaháme, kým zmes nezačne hustnúť.

Potom pridáme druhú časť cukru a vyšľaháme do svetlohnedej hmoty.

 

 

To je všetko, krém je pripravený.

Podávame vychladený.

Video recept nájdete na konci článku

Druhý recept

Tento krém neobsahuje maslo, vajcia ani kondenzované mlieko a pripravíte ho skutočne jednoducho.

 

 

Ja ho podávam ako vychladený krém do sladkých pohárov – s piškótami a ovocím, ale aj ako zmrzlinu.

Super recept som našla na kanáli Un jour Une recette.

 

Potrebujeme:

2 polievkové lyžice instantnej kávy

3 lyžice šľahačkovej smotany

2 čajové lyžičky vanilkového extraktu

255 ml šľahačkovej smotany

35 g práškového cukru

Voliteľné:

čerstvé ovocie

sušienky

kúsky čokolády

Postup:

 

 

Najskôr si pripravíme kávový základ.

Do kávy postupne vmiešame 3 lyžice smotany.

 

 

Dôkladne premiešame.

Preložíme na plameň.

 

 

Zahrievame na miernom ohni, kým nevznikle hladká zmes bez hrudiek.

Potom zložíme z plameňa.

Vmiešame vanilkový extrakt.

 

 

 

Kávovú zmes prelejeme do šálky alebo inej nádoby.

Preložíme na 3-4 minúty do mrazničky.

 

 

Teraz si prirpavíme druhú časť krému.

Do misky nalejeme smotanu.

Pridáme práškový cukor.

 

 

Začneme šľahať.

Po chvíli šľahania do smotany vmiešame kávovú zmes.

Teraz vyšľaháme na tuhý krém.

 

 

Podávame vychladené – ako studené poháry napríklad s ovocím.

Prípadne zmrazené ako kávovú zmrzlinu.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes