V lete návštevám nevarím obyčajnú kávu, každý pýta len toto: Krém „Ľadová káva“ do pohárov!

Základom tohto dezertu je všetky prísady mať veľmi dobre vychladené – ja dávam 15 minút pred prípravou do mrazničky misku na šľahanie, metličky, smotanu, mlieko, mascarpone a kávu používam vychladenú z chladničky. Potom je to naozaj osviežujúca bomba.

Potrebujeme:

250 g mascarpone

1 bal pudingového prášku bez varenia (Creme Olé)

300 ml mlieka

Práškový cukor alebo med na dosladenie

100 ml silnej čiernej kávy

...

300 ml šľahačky

Postup:

Mlieko a pudingový prášok ušľaháme, mascarpone ušľaháme s kávou a zmiešame s pudingom. Vrstvíme do pohárov striedavo so šľahačkou. Podávame hneď, ideálne do vychladený pohárov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: webcukraszda