Vynikajúci krém, vhodný na plnenie aj zdobenie dezertov. Je jednoduchý a pritom chutí fantasticky.
Potrebujeme:
- 350 ml mlieka
- 2 žĺtky
- 130 g cukru
- 40 g škrobu
- soľ
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 350 ml smotany
Postup:
Do misky nalejte 2/3 mlieka, preložte na plameň a priveďte do varu.
Žĺtky rozmiešajte s cukrom, zostávajúcim mliekom, škrobom, soľou a nalejeme do vriaceho mlieka, dobre premiešajte. Stiahnite teplotu.
Za stáleho miešania uvarte hustý a homogénny krém.
Pridajte vanilkový extrakt, zakryte krém fóliou a vložte krém do chladničky na 2-3 hodiny.
Pomocou mixéra vyšľahajte smotanu na tuhú šľahačku. Pridajte ju do predtým pripraveného a vychladeného krému, dobre premiešajte.