plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krém diplomat: Konečne fantastický krém na plnenie aj na zdobenie, výborne drží a chuť božská – pripomína vanilkovú zmrzlinu!

Vynikajúci krém, vhodný na plnenie aj zdobenie dezertov. Je jednoduchý a pritom chutí fantasticky.

Potrebujeme:

  • 350 ml mlieka
  • 2 žĺtky
  • 130 g cukru
  • 40 g škrobu
  • soľ
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 350 ml smotany

Postup:

Do misky nalejte 2/3 mlieka, preložte na plameň a priveďte do varu.

Žĺtky rozmiešajte s cukrom, zostávajúcim mliekom, škrobom, soľou a nalejeme do vriaceho mlieka, dobre premiešajte. Stiahnite teplotu.

Za stáleho miešania uvarte hustý a homogénny krém.

Pridajte vanilkový extrakt, zakryte krém fóliou a vložte krém do chladničky na 2-3 hodiny.

Pomocou mixéra vyšľahajte smotanu na tuhú šľahačku. Pridajte ju do predtým pripraveného a vychladeného krému, dobre premiešajte.

Najlepšie recepty na dnes