plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krekry potriem výborným krémom: Môj 10-minútový dezert chutí lepšie ako tiramisu!

Pár ingrediencií, mixér a trochu dobého úmyslu.

To je doslova všetko, čo je potrebné na to, aby sme pripravili tento fantastický dezert.

 

 

Nenáročný a rýchly recept na lahodný krémový dezert s krekrami z portálu newsy.gotujmy.

Potrebujeme:

2 veľké balenia krekrov (50 dg)

balenie kajmakovej hmoty (50 dg)

2 balenia mascarpone (50 dg)

4 vajcia

50 g práškového cukru

štipku soli

ľubovoľné orechy na posypanie

 

 

Postup:

Na začiatku oddelíme bielky od žĺtkov.

Žĺtky pridáme do misky.

Pridáme práškový cukor.

 

 

Mixérom šľaháme 8-10 minút, kým nezískame jednotnú, dobre vyšľahanú hmotu.

Pridáme mascarpone.

Premiešame mixérom na nízkych otáčkach.

 

 

Do samostatnej misky pridáme bielky.

Pridáme štipku soli.

Mixérom vyšľaháme hustú penu.

 

 

Penu pridáme do syrovo-vajíčkovej zmesi.

Zmiešame pomocou drevenej varechy.

Na dno plechu rozložíme sušienky.

 

 

Krém rozdelíme na dve väčšie a jednu menšiu porciu.

Na krekry rozotrieme prvú väčšiu porciu krému.

Uložíme ďalšiu vrstvu krekrov.

 

 

Krekry tentoraz potrieme kajmakovou plnkou.

Na vrch položíme ďalšiu vrstvu sušienok.

Teraz je čas na druhú väčšiu porciu krému.

 

 

Celé to prikryjeme poslednou vrstvou krekrov.

Natrieme naň poslednú menšiu porciu krému.

Orechy najemno nasekáme nožom, rozdrvíme v mažiari alebo posekáme v mixéri na jemný prášok.

 

 

Orechmi posypeme dezert.

Dáme do chladničky vychladnúť.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes