Krehunké kuracie rezne so zapečenými zemiakmi: Na tejto dobrote si pochutná celá rodina!

Výborný tip na večeru alebo slávnostný obed. Jemnučké kuracie mäsko sa doslova rozpadá na jazyku. Syr a zapečené zemiačiky dotiahnú tento pokrm do absolútnej dokonalosti.

Výborný tip na večeru alebo slávnostný obed. Jemnučké kuracie mäsko sa doslova rozpadá na jazyku. Syr a zapečené  smotanové zemiačiky dotiahnú tento pokrm do absolútnej dokonalosti.

Potrebujeme:

1 kg kuracích pŕs

150 g kyslej smotany

2 vajcia

1 lyžičku sladkej papriky

Soľ a čierne mleté korenie

...

Hladkú múku

Olej

Tvrdý syr na posypanie

Na prílohu:

1 kg zemiakov

1 cibuľu

50 g masla

100 g syra (ideálne údeného)

150 g kyslej smotany

1 lyžicu strúhanky

Postup:

Najskôr si pripravíme marinádu. V miske zmiešame vajíčka so smotanou, soľou, koreninami a pretlačeným cesnakom. Do tejto marinády vložíme kuracie prsia nakrájané na plátky. Necháme naložené niekoľko hodín – ideálne celú noc.

Potom obalíme v múke a vypražíme v rozpálenom oleji. Nakoniec posypeme syrom a zložíme z plameňa.

Zemiaky uvaríme v slanej vode (nie celkom domäkka) a následne nastrúhame. Pridáme k nim soľ, korenie, nakrájanú cibuľku a syr. Nakoniec do zmesi vmiešame aj maslo.

Do vymastenej zapekadem misy navrstvíme zemiaky, prelejeme kyslou smotanou a posypeme strúhankou. Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým nie je povrch zlatistý.

Podávame s kuracími rezňami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty