Výborný tip na večeru alebo slávnostný obed. Jemnučké kuracie mäsko sa doslova rozpadá na jazyku. Syr a zapečené smotanové zemiačiky dotiahnú tento pokrm do absolútnej dokonalosti.
Potrebujeme:
1 kg kuracích pŕs
150 g kyslej smotany
2 vajcia
1 lyžičku sladkej papriky
Soľ a čierne mleté korenie
Hladkú múku
Olej
Tvrdý syr na posypanie
Na prílohu:
1 kg zemiakov
1 cibuľu
50 g masla
100 g syra (ideálne údeného)
150 g kyslej smotany
1 lyžicu strúhanky
Postup:
Najskôr si pripravíme marinádu. V miske zmiešame vajíčka so smotanou, soľou, koreninami a pretlačeným cesnakom. Do tejto marinády vložíme kuracie prsia nakrájané na plátky. Necháme naložené niekoľko hodín – ideálne celú noc.
Potom obalíme v múke a vypražíme v rozpálenom oleji. Nakoniec posypeme syrom a zložíme z plameňa.
Zemiaky uvaríme v slanej vode (nie celkom domäkka) a následne nastrúhame. Pridáme k nim soľ, korenie, nakrájanú cibuľku a syr. Nakoniec do zmesi vmiešame aj maslo.
Do vymastenej zapekadem misy navrstvíme zemiaky, prelejeme kyslou smotanou a posypeme strúhankou. Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým nie je povrch zlatistý.
Podávame s kuracími rezňami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty