Krehučké bravčové plátky na pive a cesnaku: Mäsko sa doslova rozpadá na jazyku!

Skvelé jedlo, ktoré pripravíte skutočne expresne. Ja robím tak často, ako sa len dá – môžete obmieňať omáčky, namiesto pivka pokojne skúste aj omáčku zo smotany.

Skvelé jedlo, ktoré pripravíte skutočne expresne. Ja robím tak často, ako sa len dá – môžete obmieňať omáčky, namiesto pivka pokojne skúste aj omáčku zo smotany.

Potrebujeme:

8 ks. bravčových plátkov (stehno, karé)

3-4 strúčiky cesnaku

1 veľkú cibuľku

1 lyžičku tymianu

SoĽ a korenie podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice oleja

1 a ½ šálky piva (skúšala som aj s červeným vínkom a aj so smotanou – všetky tri verzie nám veľmi chutili)

Postup:

Mäsko okoreníme a osolíme z každej strany – soľou, čiernym korením a tymiánom.

Preložíme na pekáč vymastený olejom a k mäsku uložíme prekrojené strúčiky cesnaku a nakrájanú cibuľku. Podlejeme pivom (alebo červeným vínom) a prikryjemealobalom.

Pri teplote 190-200 stupňov pečieme 35-40 minút, alebo kým mäsko nie je mäkké – skúste vidličkou. Na 10 minút zvyknem dať alobal dole a nechám zapiecť. Ja podávam so zemiakmi a dusenou kapustou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: thebossykitchen