plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krehučké bravčové mäso na rumunský spôsob: So slaninkou, fazuľou a jemnou omáčkou!

Výborný tip na obed s fantastickou chuťou. Na stole vám môže rozvoniavať do pol hodinky.

Výborný obed – mäsko v lahodnej omáčke zo smotany, slaninky a šťavnatej zelenej cibuľky. Výborne sa hodí k zapečeným zemiakom, alebo aj k ryži či cestovine. Je to mňamka.

Potrebujeme:

600 g bravčového stehna

300 g zelenej cibule (mrazenej)

100 g slaniny nakrájanej na kocky

2 cibule

3-4 strúčiky cesnaku

1 zelenú papriku

1 paradajku

1 lyžičku rasce

1 lyžičku sladkej papriky

200 ml kyslej smotany

2 lyžice hladkej múky

Soľ a čierne mleté korenie

Postup:

Bravčové umyjeme, osušíme a nakrájame na prúžky. Ochutíme soľou, korením.

Cibuľku nakrájame nadrobno a orestujeme na rozpálenom oleji do sklovita. Potom pridáme slaninku, mäso, pretlačený cesnak a rascu. Necháme na panvici sprudka orestovať 1-2 minúty. Potom pridáme nakrájanú papriku, paradajku a dusíme 10 minút. Pridáme pridáme aj zvyšné koreniny

Keď mäso zmäkne a začne sa odparovať tekutina, pridáme fazuľu – prikryjeme pokrievkou a dusíme. Keď sú fazuľky zmäknuté a mäso je už tiež dostatočne zmäknuté, pridáme smotanu zmiešanú s múkou. Premiešame, privedieme do varu a zložíme z plameňa.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes