Výborný dezert z kokosu a šľahačky. Je to naozaj výborná roláda!
Potrebujeme:
350 g bielok
150 g práškového cukru
180 g polohrubej múky
1/2 bal. prášku do pečiva
Krém:
250 g smotany na šľahanie
250 g mascarpone
120 g práškového cukru
100 g strúhaného kokosu
Postup:
Bielky vyšľaháme s cukrom do peny, nakoniec ručne vmiešame ostatné sypké prísady a takto pripravené cesto navrstvéme na menší plech vystlaný papierom na pečenie(30×32 cm).
Pečiem vo vyhriatej rúre pri 175°C asi 15-17 minút. Po upečení cesto zložíme z papiera a zrolujeme do vlhkej utierky. Necháme vychladnúť.
Na krém si ušľaháme šľahačku a vmiešame do mascarpone, ktorý sme si zmiešali s cukrom a kokosom. Natrieme na vychladnutý plát, opäť zrolujeme a vrch ešte posypeme kokosm.