plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krehučká bublanina s jahodami: Podľa tohoto receptu pečiem už 30 rokov, je to najlepší koláč pod slnkom!

Táto bublanina je u nás nesmierne obľúbená – je krehká, jemná a zakaždým krásne nadýchaná. Výborná je s akýmkoľvek ovocím.

Potrebujeme:

4 žĺtky

200 g cukor krupica

1 bal. vanilkový cukor

100 ml olej

100 ml voda

200 g hl. múka

1 bal. prášok do pečiva

4 bielky

Jahody

Práškový cukor na posypanie

Postup:

Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.

V miske si vyšľaháme 4 žĺtky s cukrom krupica a vanilkovým cukrom do hustej hmoty.

Postupne pridáme olej, vodu a stále šľaháme. Potom už len vareškou ručne vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Nakoniec opatrne vmiešame sneh, aby si cesto zachovalo nadýchanú konzistenciu.

Navrstvíme na menší plech vyslatný alobalom (na menšom plechu je bublanina krásne vysoká). Posypeme ovocím.

Pri teplote 170 stupňov pečieme do zlatista – cca 25 minút. Upečený koláčik posypeme práškovým cukorm.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes