plny-hrniec_transparent_negativ.png

Top hrnčekový dezert: Fantastický koláč “Broskyňová perinka” – krehké cesto, ovocie a vanilkový puding!

Výborný hrnčekový koláčik z broskýň, ktorý si zamiluje celá rodina. 

Výborný hrnčekový koláčik z broskýň, ktorý si zamiluje celá rodina.

Potrebujeme:

2,5 šálky múky (alebo viac, ak je cesto stále lepivé)

250 g masla

200 g vanilkového tvarohu

2/3 šálky práškového cukru

2 polievkové lyžice cukru + 1 lyžicu vanilkového cukru

Krém:

2 smotanové / vanilkové pudingy

3 poháre mlieka

5-6 polievkových lyžíc cukru

Broskyňe rozdelené na polovice: Môžete použiť broskyňe čerstvé alebo z konzervy

(forma cca 23×33 cm)

Postup:

Na cesto zmiešame všetky uvedené prísady – ak bude príliš lepivé, pridáme viac múky.

Rozdeľte cesto na polovicu, jednu časť zabaľte do fólie a vložte do chladničky. Druhú časť na pomúčenej doske rozvaľkajte a navrstvite na plech vystlaný papierom na pečenie (na plechu ho môžeme upraviť a ponaťahovať rukami). Cesto popicháme vidličkou a vo vyhriatej rúre pečieme pri teplote 200 stupňov 10-12 minút.
Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Na dno predpečeného koláča nalejte horúci puding.
Broskyne nakrájané na polovice položte na puding.
Vyberte druhú časť cesta z chladničky, na pomúčenom povrchu rozvaľkajte,vložte do rúry predhriatej na 190 ° C a pečte, kým vrchná časť nie je hnedá (asi 40 minút, a ak dno nebolo predtým upečené, asi 60 minút).

prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ktougoscimoichgosci.blogspot.com 

Najlepšie recepty na dnes