Potrebujeme:
pre cestoviny:
- 50 dkg hladkej múky
- 2 polievkové lyžice práškového cukru
- 1 lyžička mletej škorice
- 20 kg masla
- 2 žĺtky
- 4 lyžice kyslej smotany
- 1 balenie prášku do pečiva
Na plnenie:
- 1 kg sliviek
- Citrón (1/2 kôry z citróna)
- 3 polievkové lyžice cukru
- 2 čajové lyžičky škorice
- 1 polievková strúhanky
Postup:
Prísady sa vložia do misky a spracujú sa v kuchynskom robote. Potom sa rozdelia na dve polovice a obe rozvaľkáme. Prvá polovica cesta sa navrství na dno formy na pečenie (formu si vymastíme maslom). Cesto vo forme uhladíme a do formy na pečenie s maslom a posypeme strúhankou, aby sa zabránilo premočeniu cesta. Slivky zbavíme kôstky a nasekáme na drobnejšie kúsky. Zmiešajte cukor a škoricu, posypte slivky a navrstvite na cesto. Zakryte zvyšným cestom a posypte škoricovým cukrom. Pečte pri teplote 180 stupňov 30 minút a nakrájame.