Som pripravená piecť ho DENNE: Neporovnateľný koláč s kyslou smotanou – tak jednoduchý a tak chutný!

Neobvykle chutný a voňavý domáci zákusok s kyslou smotanou k čaju. Recept je jednoduchý a chuť úžasná! Táto smotanová fajnotka vám bude určite chutiť!

 

 

Potrebujeme:

Cesto:

žĺtky – 4 ks.

...

cukor kr. – 100 g

maslo – 130 g

múka hladká – 350-400 g

prášok do pečiva – 1,5 lyžičky

Náplň:

bielky – 4 ks.

cukor kr. – 130 g

kyslá smotana (20%) – 400 g

vanilkový cukor 1 vrecúško

akýkoľvek škrob – 3 lyžice (ja som použila kukuričný)

+ čerešne 100 g (ak existujú) a 1 lyžička. škrob

Postup:

Žĺtky vymiešame so 100 g cukru, pridáme mäkké maslo, premiešame.

 

Pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva, vypracujeme cesto.

Cesto rozdelíme na 2 časti (jednu o niečo väčšiu ako druhú).

 

Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky na 30 minút.

Bielky vyšľaháme mixérom do penovej hmoty, postupne pridávame cukor (130 g), ďalej šľaháme.

 

Pridáme vanilkový cukor, kyslú smotanu a škrob.

 

Jemne vareškou premiešame dohladka.

Čerešne posypeme škrobom a premiešame.

 

Spodok formy (30 * 32 cm) vyložíme papierom na pečenie.

Väčšiu časť cesta rovnomerne navrstvíme na dno, uhladíme.

 

Na cesto nalejeme plnku, navrstvíme čerešne.

 

Druhú časť cesta potrieme na hrubom strúhadle.

 

Pečieme pri teplote 180º 40-45 minút.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)