Krehký čučoriedkový koláč s mrveničkou: Toto je môj obľúbený HRNČEKOVÝ koláč – rýchly a jednoduchý recept!

Ak máte doma čučoriedky, určite skúste tento vynikajúci a rýchly koláčik.

Chutí fantasticky a pripraviť ho viete naozaj rýchlo.

 

 

Na koláčik môžete použiť čerstvé, prípadne mrazené ovocie.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Okrem čučoriedok je koláč vynikajúci aj s ríbezľami, malinami či černicami.

Potrebujeme:

2 1/2 hrnčeka polohrubá múka

1 bal. prášok do pečiva

1/2 hrnčeka kryštálový cukor

2 ks vajce

1/4 hrnčeka olej

1 hrnček vlažná voda

Ďalej:

čerstvé alebo mrazené čučoriedky

Na mrveničku:

1/2 hrnčeka polohrubá múka

25 dkg Hera

podľa chuti práškový cukor

Voliteľné:

Maliny

Černice

Čučoriedky

Postup:

Mrvenička:

Začne s prípravou mrveničky.

 

 

Do misky dáme Heru, múku a cukor.

Všetko sa spracuje rukou na mrveničku.

Cesto:

 

 

Všetky suroviny na cesto zmiešame.

Najskôr vajíčka a cukor.

 

 

Potom pridáme tekuté prísady – olej a voda.

Nakoniec vmiešame sypké prísady – múku a prášok do pečiva.

Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech.

 

 

Cesto husto posypeme čučoriedkami.

 

 

Pečieme 20-25 minút na 180 ° C.

Mrveničkou posypeme koláč 10 minút pred koncom pečenia.

Necháme zapiecť dozlatista.

 

 

Hotový koláčik servírujeme ku kávičke alebo čaju.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels