Krehké valčeky z kyslej smotany: Cesto len z 3 prísad – nekysnú a hotové sú hneď!

Fantastické pečivo na raňajky alebo ku kávičke. Voňavé mini-rolky zo smotanového cesta plnené marmeládou alebo domácim lekárom.

Fantastické pečivo na raňajky alebo ku kávičke. Voňavé mini-rolky zo smotanového cesta plnené marmeládou alebo domácim lekárom.

Potrebujeme:

Na cesto:

250 g zmäknutého maska

200 ml kyslej smotany

320 g hladkej múky

Ďalej:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ššipku soli, vanilku (voliteľné)

Na plnenie:

Zavárané čerešne, hustejšiu marmeládu, džem alebo slivkový lekvár

Práškový cukor na posypanie

Postup:

V miske zmiešame zmäknuté maslo, múku, vanilku, smotanu a soľ.

5780219a3c5220cdd046f43977aea3d6_view_l

Vypracujeme hladké cesto – nie príliš lepivé (výsledné cesto síce bude zľahka lepivé, avšak ak sa vám bude lepiť až príliš, pridajte ešte trochu múky).

Cesto zabalíme do fólie a vložíme na 15-20 minút do chladničky.

Cesto potom rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na tenší plát. Ten rozdelíme na obdĺžniky a do stredu každého kúsku navrstvíme náplň. Zrolujeme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút. Upečené valčeky necháme vychladnúť, obalíme v práškovom cukre a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika