Nie je nad vôňu čerstvo upečeného domáceho pečiva. Vyskúšajte tieto sladké tvarohové slimáky, ktoré sú nadýchané ako vatička a každý milovník sladkých raňajok ich bude zbožňovať!
Potrebujeme:
Na cesto
200 g jemného tvarohu
1 PL kyslej smotany
300 – 350 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
3 PL krupicového cukru
8 g vanilkového cukru
2 PL slnečnicového oleja
1/3 ČL soli
2 vajcia
Na posýpku
2 PL krupicového cukru
8 g vanilkového cukru
Postup:
1. Cesto si pripravíte tak, že v hlbokej mise zmiešate tvaroh s kyslou smotanou.
2. Pridajte krupicový cukor, vanilkový cukor, soľ, vajcia a olej. Dobre premiešajte.
3. Postupne pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva. Najskôr múku pridávajte po lyžiciach, potom cesto preneste na pracovnú dosku a vypracujte ho rukami. Cesto musí byť mäkké, elastické, poddajné a nelepivé.
4. Rozdeľte cesto na kúsky s hmotnosťou cca 50 g a vyformujte z nich gule. Malo by vám vzniknúť približne 16 kusov.
5. Natiahnite každý kus cesta na tenký dlhý slíž. Potom oba konce rolujte smerom do vnútra a vznikne vám dvojitý slimák. V strede jemne zlepte dokopy, aby cesto držalo tvar.