Ak máte doma 1 téglik tvarohu, toto musíte vyskúšať: Rýchle a krehučké tvarohové slimáčiky na celý týždeň!

Nie je nad vôňu čerstvo upečeného domáceho pečiva. Vyskúšajte tieto sladké tvarohové slimáky, ktoré sú nadýchané ako vatička a každý milovník sladkých raňajok ich bude zbožňovať!

Potrebujeme:

Na cesto

200 g jemného tvarohu

1 PL kyslej smotany

300 – 350 g hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 PL krupicového cukru

8 g vanilkového cukru

2 PL slnečnicového oleja

1/3 ČL soli

2 vajcia

Na posýpku

2 PL krupicového cukru

8 g vanilkového cukru

Postup:

1. Cesto si pripravíte tak, že v hlbokej mise zmiešate tvaroh s kyslou smotanou.

2. Pridajte krupicový cukor, vanilkový cukor, soľ, vajcia a olej. Dobre premiešajte.

3. Postupne pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva. Najskôr múku pridávajte po lyžiciach, potom cesto preneste na pracovnú dosku a vypracujte ho rukami. Cesto musí byť mäkké, elastické, poddajné a nelepivé.

4. Rozdeľte cesto na kúsky s hmotnosťou cca 50 g a vyformujte z nich gule. Malo by vám vzniknúť približne 16 kusov.

5. Natiahnite každý kus cesta na tenký dlhý slíž. Potom oba konce rolujte smerom do vnútra a vznikne vám dvojitý slimák. V strede jemne zlepte dokopy, aby cesto držalo tvar.

6. Pripravte si posýpku. Zmiešajte 2 lyžičky cukru s vanilkovým cukrom.
7. Ponorte hornú plochu každého slimáka do tejto cukrovej zmesi.
8. Poukladajte slimáky na plech pokrytý papierom na pečenie a nechajte medzi nimi dostatok miesta, aby sa mohli pri pečení nafúknuť.
9. Pečte 20 – 25 minút v predhriatej rúre na 180 °C.
10. Nechajte mierne vychladnúť a podávajte k čaju, káve, alebo k mlieku. Sú vynikajúce. Prajeme dobrú chuť!
 
Zdroj: retete-usoare.eu

 


Témy:


Pridajte svoj komentár