Mama ma naučila pripravovať tieto krehké tvarohové koláčiky: Elegantné a veľmi chutné!

Pripravte si doma najjemnejšie tvarohové sušienky podľa nášho receptu.

Výborná chutná voľba ku káve alebo k čaju.

 

 

Výnimočné krehké koláčiky podľa receptu z youtube kanála Yasemin Gotovit.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 vajce

50 g kryštálového cukru

1/2 ČL vanilkového cukru

štipku soli

150 g kefíru alebo kyslej smotany

100 g masla

1 ČL prášku do pečiva

300 g múky

Na plnku:

180 g tvarohu

2 PL práškového cukru

1/2 PL múky

1 bielok

Na potretie:

1 žĺtok

mlieko

Postup:

Do väčšej misy pridáme vajce, cukor, vanilkový cukor, soľ.

Metličkou vymiešame.

Ďalej pridáme zmäknuté maslo, kefír alebo smotanu.

Dobre premiešame.

 

 

Do zmesi pridáme múku, prášok do pečiva, rukou zamiešame.

Vymiesime mäkké cesto.

Misku prekryjeme.

Cesto necháme 10 minút odstáť.

 

 

Do misky pridáme tvaroh, práškový cukor a bielok.

Vidličkou dôkladne vymiešame.

Preložíme do cukrárskeho vrecka.

Cesto vyberieme na podložku a rozdelíme na dve časti.

 

 

Cesto posypeme múkou.

Valčekom rozvaľkáme na hrúbku cca 3 mm.

Kruhovou formičkou s priemerom 9 cm povykrajujeme z cesta kruhy.

 

 

Na cestové kruhy nanesieme pomocou trysky krém z kraja do stredu (viď video).

Cesto zrolujeme a v strede prstom jemne zatlačíme.

 

 

Rolky poukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.

Potrieme ich zmesou žĺtku a mlieka.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 190°C dozlatista.

Po upečení posypeme rolky práškovým cukrom a môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unspash
Foto: tjn
Foto: pixabay