Krehké sušienky z dvoch druhov cesta: Sú také lahodné, že sa úplne rozplývajú na jazyku!

Keď dom zaplaví lahodná vôňa koláčov, či iných dobrôt, navodí to ten správny pocit domova. 

Keď dom zaplaví lahodná vôňa koláčov, či iných dobrôt, navodí to ten správny pocit domova. 

Preto dnes máme pre vás opäť skvelý recept na domácu maškrtu, ktorú si určite všetci obľúbia.

Sušienky sú veľmi krehké a úplne sa rozplývajú na jazyku.

 

 

...

Pripravte si ich podľa tohto postupu z youtube a vychutnajte si vďaka nim chvíle pohody ešte viac.  

Potrebujeme:

4 vajcia

štipku soli

150 g kryštálového cukru

8 g vanilkového cukru

150 ml rastlinného oleja

10 g prášku do pečiva

500 – 530 g hladkej múky

2 PL kakaa

2 PL mlieka

Na potretie a posypanie:

4 PL medu alebo džemu

30 g kokosových vločiek alebo 100 g nasekaných vlašských orechov

Postup:

Vajcia, štipku soli, práškový cukor, aj vanilkový cukor dáme do hlbokej misy.

Vyšľaháme na hladkú, kompaktnú hmotu.

Pridáme rastlinný olej a dobre premiešame.

 

 

Následne nasypeme prášok do pečiva.

Postupne pridávame aj preosiatu múku, ktorú najskôr zapracujeme metličkou.

Potom rukami vymiesime hladké cesto, ktoré by malo byť mäkké a nelepivé. 

Cesto si rozdelíme na 2 rovnaké časti.

 

 

Do jednej z nich zapracujeme preosiaty kakaový prášok a mlieko. 

 

 

Teraz rozdelíme ešte jednotlivé druhy cesta na dve časti a vygúľame. 

Bledé cesto dáme na papier na pečenie a rukami ho mierne sploštíme. 

Teraz roztlačíme kúsok kakaového cesta a položíme ho na bledé cesto.

Takto vrstvíme obe cestá na seba, kým sa neminú a následne vyvaľkáme valčekom na hrúbku asi 1 cm. 

Cesto prenesieme spolu s papierom na pečenie na plech, vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme asi 20 minút pri teplote 180 °C. 

 

 

Kým je cesto ešte horúce, natrieme ho pomocou štetca medom alebo džemom. 

Následne ho posypeme orechmi alebo kokosovými vločkami.

 

 

Teraz už stačí len nakrájať na sušienky ľubovoľného tvaru, necháme vychladnúť a podávame.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay