Krehké rožteky z kyslej smotany: Cesto len z 3 prísad – nekysnú, nemiesia sa a hotové sú hneď!

Tento recept je známy ešte z minulého storočia. Rožteky z 3 prísad sú drobivé a veľmi veľmi chutné. Akýkoľvek džem, orechy, kondenzované mlieko, marmeláda, lekvár, alebo sušené ovocie sú vhodné ako náplň. Mimochodom, v cesta nie je cukor, čo znamená, že náplň môže byť aj slaná.

Tento recept je známy ešte z minulého storočia. Rožteky z 3 prísad sú drobivé a veľmi veľmi chutné. Akýkoľvek džem, orechy, kondenzované mlieko, marmeláda, lekvár, alebo sušené ovocie sú vhodné ako náplň. Mimochodom, v cesta nie je cukor, čo znamená, že náplň môže byť aj slaná.

sendvičové bagely s náplňou

Potrebujeme

  • 240 g hl. múky
  • 100 g kyslej smotany
  • 125 g masla alebo margarínu

Postup:

  1. Maslo musí byť vopred dobre vychladené, prípadne ho na chvíľu môžete dať aj do mrazničky.
  2. Nasypte múku do misky a premiešajte s kyslou smotanou a maslom, nastrúhanom na hrubom strúhadle.
  3. Miešajte lyžičkou, aby ste získali mokrú drobivú zmes. Cesto na tieto rožteky sa nemieša. Všetky hrudky vyformujte do guličky, zabaľte do plastovej fólie a dajte do chladničky na 30 minút.domáce bagely
  4. Po vyhradenom čase si cesto rozdeľte na 4 časti. Každá sa rozvaľká do placky s hrúbkou asi 1 mm.
  5. Rozdeľte placku na 12 trojuholníkov. Urobte na širšej časti malé rezy malé rezy a zrolujte kotúč. Cesto rolujte jemne, aby sa rožteky pekne zatvorili.
  6. Čo sa týka náplne, tú použite podľa vašej chuti, prípadne môžete skúsiť jednu várku aj bez náplne.
  7. recept na bagel
  8. Dajte rožteky na pergamen a vložte ich do chladničky na 15 minút.
  9. Pečieme bagety v predhriatej rúre na 190 stupňov po dobu asi 20 minút až do zlatohnedej.chrumkavé bagely
  10. Studené rožteky obalíme v práškovom  cukre.
    bagely s džemom

Prajeme vám dobrú chuť! :-)