Krehké mandľové kolieska s marmeládou: Tento recept robím na Vianoce už 50 rokov, fantastická chuť a dlho vydržia!

Tento recept je u nás na Vianoce každý rok už 50 rokov, odkedy som tento recept našla v časopise a prvýkrát skúsila. Ide o krehké, trvanlivé a naozaj výborné čajové pečivo, ktoré vám určite zachutí.

Tento recept je u nás na sviatky každý rok už 50 rokov, odkedy som tento recept našla v časopise a prvýkrát skúsila. Ide o krehké, trvanlivé a naozaj výborné čajové pečivo, ktoré vám určite zachutí.

Potrebujeme:

250 g múka hladká

100 g cukor práškový

150 g maslo

50 g mandle

...

3 ks žĺtky

1 balíček cukor vanilínový

1 čajová lyžička prášok do pečiva

štipka soľ

2 PL marmeláda

na potretie bielok

Postup:

V miske zamiesime múku, prášok do pečiva, práškový cukor, van. cukor, soľ, žĺtky a maslo.

Vypracujeme cesto.

Z cesta vyvaľkáme šúľok a pokrájame ho na rovnaké diely.

Vyformujeme guľky veľké asi ako vlašský orech.

Potom guľky potrieme bielkom.

Bielkom potreté guľky obalíme v posekaných mandliach (prípadne mletých orechoch, alebo kokose) a uložíme na plech.

Do guliek urobíme prstom jamku, ktorú naplníme ľubovoľnou marmeládou.

Keď máme plnenie hotové, pečieme asi 15 – 20 minút vo vyhriatej trúbe.

Ja som piekol 20 minút pri teplote 120°C.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: youtube