Krehké a jemné vanilkové pečivo, ktoré viete rýchlo pripraviť!

Vynikajúce a na prípravu skutočne jednoduché vanilkové pečivo. Rozvonia celú vašu domácnosť a chutí neodolateľne. Hoci existujú stovky receptov na prípravu vanilkovej dobroty, tieto koláčiky sú jednodznačne najlepšie!

Vynikajúce a na prípravu skutočne jednoduché vanilkové pečivo. Rozvonia celú vašu domácnosť a chutí neodolateľne. Hoci existujú stovky receptov na prípravu vanilkovej dobroty, tieto koláčiky sú jednodznačne najlepšie!

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky

500 g masti

200 ml bieleho jogurtu

1 šálku kryštálového cukru

2 bal. vanilkového cukru

...

Na posypanie:

1 bal. vanilkového cukru

Práškový cukor

Na náplň:

Džem, marmeládu…

Postup:

Masť zmiešame s jogurtom a oboma druhmi cukru. Postupne pridávame múku a vypracujeme hladké cesto.

Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme na plát hrubý približne 5 mm. Vykrajovátkom alebo skleneným pohárom vyrezávame jednotlivé tvary – záleží len na vás, či budete mať kolieska, kvietky alebo iné tvary.

Vykrojené tvary preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 150 stupňov 15 minút – všimnite si, že nie sú na povrchu dozlatista opečené.

Potom stačí lepiť dva kúsky dohromady pomocou ľubovolného džemu alebo marmelády. Posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru.

zdroj: coolinarika