plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krásne rezy: Z jedného plátu cesta máte 3 fantastické vrstvy!

Z jedného cesta máte zákusok s tromi vrstvami. Cesto obsahuje len minimum prášku do pečiva, no napriek tomu vždy krásne narastie a výsledok je skutočne výborný. Zákusok vyzerá krásne a už na prvý pohľad poteší každé oko! :-)

Z jedného cesta máte zákusok s tromi vrstvami. Cesto obsahuje len minimum prášku do pečiva, no napriek tomu vždy krásne narastie a výsledok je skutočne výborný. Zákusok vyzerá krásne a už na prvý pohľad poteší každé oko! :-)

Potrebujeme:

900 ml mlieka

2,5 bal. vanilkového alebo smotanového pudingu

3 žĺtky

100-150 g kr. cukru (podľa chuti)

200 g masla

150 g práškového curku

1 bal. vanilkového cukru

Cesto:

100 g hladkej múky

4 vajcia (na cesto potrebujeme len žĺtky, zvyšok použijeme na polevu)

150 g kr. cukru (100+ 50 g)

100 g horkej čokolády

120 g masla

1 lyžičku prášku do pečiva

1 -2 lyžice kakaa

Postup:

Najskôr si pripravíme krém. ½ mlieka s kr. cukrom preložíme na plameň a zahrievame. V druhej polovici rozmiešame žĺtky, pudingový prášok a vanilku. Horúce mlieko zložíme z plameňa a pomaly – slabým prúdom doň vmiešame žĺtkovú zmes. Keď je zmes rozmiešaná, preložíme na slabý plameň a varíme za stáleho miešania, kým nám nevznikne hustá krémová hmota. Zložíme z plameňa, necháme vychladnúť a sem-tam premiešame. Zmäknuté maslo si našľaháme s práškovým cukrom a po lyžičkách vmiešame do vychladnutej krémovej zmesi.

Na cesto si roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli a kým vychladne, ušľaháme si žĺtky s cukrom (100 g) do peny. Potom primiešame vychradnutú čokoládu a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Nakoniec primiešame aj maslo ušľahané s 50 g cukru. Cesto navrstvíme na plech s rozmermi 25×30 cm, ktorý sme si vymastili a vysypali múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 16-20 minút.

Cesto necháme vychladnúť a následne ho rozrežeme horizontálne na 3 pláty. Každý natrieme krémom. Na vrch môžete použiť ľubovolnú polevu. Ja používam bielkový krém, ktorý vznikne zo 4 bielok, cukru a citrónovej šťavy – šľaháme nad parou asi 15-20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

Najlepšie recepty na dnes