plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nesmierne dobrý Grófkin krémeš: Viete ho pripraviť úplne bez cukru, chuť ako z luxusnej cukrárne!

Ja ho robím v dia verzii, kedže sme doma dvaja cukrovkári. Je to výborný zákusok a ak chcete, pripravte si ho pokojne s klasickým cukrom, je to na vás. Na sladenie sme použili brezový cukor xilit :-)

Potrebujeme:

Cesto:

6 vajec
6 lyžíc hl. múka
1/2 bal. prášku do pečiva
4 lyžice xilitu – brezový cukor
2 lyžice kakaového prášku
50 ml slnečnicového oleja
Krém:
pol litra mlieka
80 gramov vanilkového pudingového prášku (bezlepkový – môžete dať aj obyčajný 2 bal.)
4 polievkové lyžice xilitu
250 g masla
500 g tvarohu
4 lyžice xilitu
Marhuľový dia džem
Na vrch:
2 smotany na šľahanie, brezový cukor (xilit) podľa chuti

Postup:

Bielky oddelíme od žĺtkov, bielky vyšľaháme s 1/4 brezového cukru(xilitu)  na sneh. Zvyšný cukor pridáme k žĺtkom a šľaháme do peny. Pridáme olej a nakoniec aj sypké prísady. Ručne, po častiach vmiešame sneh a navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie (plech 32x22cm) a pečieme  pri 180 stupňoch na 25 minút. Potom odlepíme od papiera a necháme vychaldnúť an mriežke.
Z mlieka a pudingu uvaríme hustý puding. Maslo našľaháme s cukrom a po lyžiciach všľaháme do vychaldnútého pudingu. Tvaroh vyšľaháme s brezovým cukrom a obe hmoty premiešame. Potrieme tvarohom a na vrch navrstvíme šľahačku. Dáme stuhnúť a môžeme podávať. Ak chcete, do šľahačky môžete pridať stužovač.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: tortafuggo

Najlepšie recepty na dnes