Najchutnejší kráľovský koláč bez múky: Recept, aký tu ešte nebol!

Vynikajúci jemný čokoládovo-orechový koláč, po ktorom si budete olizovať všetky prsty.

U nás sa teší obrovskej obľube, preto ho pripravujem dosť často.

 

 

Nenáročný a jednoduchý recept z youtube kanála Lecker mit Sophie Mayer na lahodný orechový koláč.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

10 vajec

130 g kryštálového cukru

150 ml mlieka

20 g kakaového prášku

300 g vlašských orechov

štipku soli

200 g kryštálového cukru

40 g kukuričného škrobu

200 g masla

Postup:

Do väčšej misky oddelíme bielky od žĺtkov.

Do hrnca pridáme žĺtky, cukor, mlieko a metličkou rozšľaháme.

 

 

Zmes varíme počas miešania na miernom ohni do zhustnutia.

Hrniec odstavíme zo sporáka, pridáme kakaový prášok, metličkou vymiešame.

Preložíme na tanier. 

 

 

Tanier prekryjeme fóliou a zmes necháme vychladnúť.

Na suchej panvici osmažíme orechy.

Potom ich nožom nasekáme.

 

 

Do misy s bielkami pridáme soľ.

Počas šľahania mixérom po častiach pridávame cukor.

Zmes šľaháme 15-20 minút, kým nevznikne pena.

 

 

Do krému z bielok pridáme škrob.

Vyšľaháme a pridáme orechy.

Špachtľou dôkladne premiešame.

Orechový krém rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 50 minút pri teplote 170°C.

V mise rozšľaháme zmäknuté maslo.

 

 

Postupne do masla pridávame kakaovú zmes a šľaháme.

Upečené orechové cesto necháme vychladnúť, odstránime papier.

Nakrájame ho na 3 rovnaké časti.

 

 

Cesto potrieme kakaovým krémom, preložíme ďalším kusom cesta a natrieme krém.

Nakoniec položíme posledný kus cesta, celý koláč potrieme krémom.

Vložíme ho na tri hodiny do chladničky.

 

 

Po vybratí posypeme vrch kakaom, naukladáme nasekané orechy a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay