KRÁĽOVSKÝ jablkový koláč: Toto je klenot každej hodovej oslavy – najlepší zákusok, aký túto jeseň ochutnáte!

Vynikajúci jablkový zákusok, ktorý je jednoduchý na prípravu a získa si aj náročných maškrtníkov.

 

 

Potrebujeme:

Piškóta:

3 vajcia

...

4 polievkové lyžice kr. cukru

2 lyžice hladkej múky

1 lyžica zemiakového škrobu

0,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva

1 čajová lyžička vanilkového cukru

Jablková hmota:

 

 

800 gramov jabĺk

Cukor podľa chuti

1 bal. pudingového prášku

Krém:

300 gramov smotany na šľahanie

150 g kyslej smotany

želatínový stužovač za studena

3 polievkové lyžice práškového cukru

Ďalej:

150 gramov tmavej alebo mliečnej čokolády

Postup:

 

 

Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh.

Potom do snehu opatrne vmiešame ostatné prísady na cesto pri nízkych otáčkach.

Cesto sa navrství na vymastený a vysypaný plech s priemerom 22 cm, pečie sa 25 – 30 minút pri 170 ° C.

Potom sa nechá vychladiť na izbovú teplotu.

 

 

Jablká ošúpeme, nakrájame na kúsky, zalejeme asi 3/4 šálky vody (ak nie sú veľmi šťavnaté), dusíme do mäkka.

Nakoniec zahustíme 1 balíčkom vanilkového pudingového prášku.

Jablkovú hmotu navrstvíme na vychladnuté cesto.

 

 

Uhladíme a nakoniec pridáme smotanovú vrstvu.

Tú pripravíme jednoducho tak, že smotanu vyšľaháme s cukrom a kyslou smotanou.

Nakoniec zahustíme želatínovým stužovačom za studena.

 

 

Pred podávaním ozdobte vrch strúhanou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay