Čokoládový krém perfektný do tort aj do zákuskov aj na zdobenie košíčkov a tiež do studených pohárov. Krásne stuhne, ale nie až príliš. je presne akurát a chutí fantasticky.
Potrebujeme:
100 g masla
125 g mascarpone alebo krémový syr Philadlphia
70-100 g práškového cukru
80 g horkej čokolády
Postup:
Túto dávku som použila na zdobenie košíkov cupcake, na tortu použite z väčšej dávky.
Necháme rozpustiť čokoládu vo vodnom kúpeli. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme mascarpone (poprípade iný krémový syr podobného typu). Na koniec prilejeme vychladnutú rozpustenú čokoládu a poriadne prešľaháme. Krém je hotový za minútku a neobsahuje žiadne vajcia, takže sa nemusíte ani počas letných osláv.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)