plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kráľovské mäsko, ktoré sa hodí na oslavu, aj na bežný deň: Všetci pri stole budú nadšení!

Chutné mäsko, ktoré nielen krásne vyzerá na tanieri, ale aj skvele chutí. Vyskúšajte tento originálny recept z youtube a pochutí si každý pri stole!

Potrebujeme:

1 200 g bravčových rezňov (bravčové karé vcelku)

10 g cesnaku

1 PL dijonskej horčice

1 PL červenej mletej papriky

2 ČL mäsového korenia (podľa chuti)

soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

200 g taveného syra

Postup:

Plátky mäsa si prikryjeme potravinárskou fóliou a naklepeme tĺčikom.

Cesnak si nasekáme, zmiešame s dijonskou horčicou, paprikou, ostatnými koreninami a soľou.

Následne primiešame tavený syr a dobre vymiešame.

Touto zmesou potrieme každý plát mäsa z jednej strany. 

Na pripravený plát nadpojíme ďalší kus mäsa, zaklepeme tĺčikom, aby držali spolu, natrieme zmesou a začneme rolovať a stáčať do slimáka.

Takto stočené mäso prepichneme dvoma špajdľami krížom, aby držalo a položíme ho na plech pokrytý alobalom.

Natrieme zvyšnou zmesou.

Mäso pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 30 – 40 minút. 

Hotovo.

Môžeme servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes