„KRÁĽOVSKÁ“ torta: Najchutnejší domáci dezert bez múky!

Najlepší domáci recept na orechový dezert bez múky.

Aj napriek tomu, že mi samotná príprava zaberie trochu viac času, ho pripravujem pravidelne.

 

 

Vynikajúci krémovo-orechový dezert podľa receptu z youtube kanála Яна Федорова Популярное видео.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

10 bielkov

240 g práškového cukru

2 PL kukuričného škrobu

400 g vlašských orechov

Na krém:

10 žĺtkov

160 g práškového cukru

100 ml mlieka

200 g masla

1 PL kakaového prášku

Na dekoráciu:

40-50 g čokolády

Postup:

Začneme oddelením bielkov od žĺtkov.

Do misky s bielkami pridáme cukor, najprv vymiešame metličkou a potom vyšľaháme mixérom.

 

 

Na mixéri počas šľahania postupne pridávame otáčky, od malých po veľké, kým nezískame silnú, pevnú a lesklú penu (šľaháme cca 25 minút).

Pomocou špachtle jemne zapracujeme škrob, pričom dávame veľký pozor, aby sme neporušili penu.

 

 

Opražené a nahrubo nakrájané orechy pridávame po tretinách a špachtľou zamiešame.

Krém nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a jemne rozotrieme.

 

 

Cesto pečieme v predhriatej rúre 45 minút pri teplote 180°C.

Hneď po upečení vrch otočíme a papier na pečenie veľmi opatrne odstránime.

 

 

Po vychladnutí zarovnáme okraje a cesto nakrájame na tri rovnaké časti.

Do misky pridáme žĺtky, cukor a najprv premiešame metličkou.

 

 

Potom šľaháme mixérom pri vysokej rýchlosti 5 minút, kým nezískame belavú, nadýchanú a objemnú kompozíciu.

V troch častiach opatrne pridávame mlieko a premiešame špachtľou.

 

 

Krém varíme v hlbokej panvici na miernom ohni a miešame metličkou, kým nezhustne.

Krém prelejeme do misky, prekryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.

 

 

V miske rozšľaháme zmäknuté maslo, pridáme ho do misky s krémom, pridáme kakao a dôkladne premiešame.

Krém nanesieme na cesto, rozotrieme a prekryjeme ďalším cestom.

 

 

Pridáme ďalšiu vrstvu krému a cesta.

Nakoniec vrch potrieme krémom, posypeme omrvinkami z odkrojených krajov cesta a nastrúhanou čokoládou.

 

 

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay