plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kráľovská cesnaková polievka proti chrípke a zápalom: Úžasne jednoduchá a taká chutná, že si určite nedáte len v zime!

Výborný tip na polievku, ktorá k zimnému počasiu jednoducho patrí - táto cesnaková je moja obľúbená a v časoch chrípky je aj ohromne prospešná. 

Výborný tip na polievku, ktorá k zimnému počasiu jednoducho patrí – táto cesnaková je moja obľúbená a v časoch chrípky je aj ohromne prospešná.

Potrebujeme:

1 hlávku cesnaku

6 zemiakov nakrájaných na kocky

1 lyžicu masla alebo oleja

1 lyžičku mletej rasce

Mojaránku

1 lyžicu vegety – ideálne domácej

2 lyžice múky

Petržlenovú vňať

Asi 1,5 l vývaru alebo obyčajnej vody s 2 kockami bujóny

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Ďalej:

2-3 krajce chleba nakrájaný na kocky

Strúhaný syr

Postup:

V hrnci roztopíme maslo a opražíme na ňom pretlačený cesnak. Poprášime múkou, premiešame a zalejeme vodou s bujónom alebo vývarom. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme domäkka (čím viac necháte zemiaky rozvariť, tým bude polievka hustejšia).

Potom polievku zložíme z plameňa, dochutíme ju vegetou, rascou, majoránkou a soľou, pridáme petržlenovú vňať a všetko spolu rozmixujeme.

Chlieb nakrájame na kocky a na oleji dochrumkava opražíme. Opečený chlieb dáme do každej porcie až tesne pred podávaním. Polievku môžeme servírovať aj vo vydlabanom bochníku a výborne chutí aj s pridaným strúhaným syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Janka F. 

Najlepšie recepty na dnes