plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kráľ medzi zákuskami: Francúzsky makový krémeš!

Tento zákusok spája to najlepšie z krémešu, makového koláča a lahodného medového cesta. Je to kráľ medzi zákuskami, ochutnajte!

Tento zákusok spája to najlepšie z krémešu, makového koláča a lahodného medového cesta. Je to kráľ medzi zákuskami, ochutnajte!

Potrebujeme:

Na medové cesto:

300 g hladkej múky

100 g práškového cukru

1 lyžicu medu

70 g masla

2 vajcia

1 lyžičku jedlej sódy

Makové cesto:

150 g kryštálového cukru

150 g haldkej múky

6 vajec

3 lyžice vody

50 ml oleja

1/2 bal. práškového cukru

100 g mletého maku

Krém:

3 žĺtky

150 g práškového cukru

2 bal. vanilkového pudingu

700 ml mlieka

250 g masla

Broskyňovú marmeládu

Na vrch:

Šľahačku alebo čokoládovú polevu

Postup:

Všetky prísady na medový plát zmiešame a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 2 časti a obe rozvaľkáme na pláty. Upečieme na obrátenom plechu s rozmermi 22×38 cm. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 8-10 minút pri teplote 180 stupňov.

Keď vyberieme cesto z rúry, hneď ho potrieme marmeládou.

Pripravíme si makové cesto. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky ušľaháme s kryštálovým cukrom, vodou a olejom. Nakoniec do hmoty vmiešame mak s práškovým cukrom. Bielky ušľaháme na tuhý sneh a ten opatrne vmiešame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec primiešame aj múku s práškom do pečiva.

Cesto navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 stupňov, približne 20 minút.

Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme puding. Žĺtky ušľaháme s maslom. Uvarený puding zložíme z plameňa a po chvíľke doň vmiešame žĺtkovú hmotu.

Na jednu časť medového cesta navrstvíme ½ krému, makové cesto, zvyšný krém a nakoniec druhý medový plát.

Vrch môžeme ozdobiť šľahačkou, bielkovým krémom, čokoládou, alebo nechať len tak.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: cookpad

Najlepšie recepty na dnes