Krakovský marhuľový koláč s bielou čokoládou: Cesto ako pierko – len vyliať na plech a pridať ovocie!

Tento koláč s bielou čokoládou a marhuľami sme pravidelne robili u mojej starkej v Poľsku a odtiaľ som si priniesla aj tento recept. Je naozaj vynikajúci a veľmi, veľmi jemnučký.

Tento koláč s bielou čokoládou a marhuľami sme pravidelne robili u mojej starkej v Poľsku a odtiaľ som si priniesla aj tento recept. Je naozaj vynikajúci a veľmi, veľmi jemnučký.

Potrebujeme:

  • 250 g marhule
  • 200 g pšeničnej múky hladkej
  • 50 g kr. cukru
  • 100 g bielej čokolády
  • 100 g masla
  • 3 vajcia
  • štipka soli
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice marhuľového džemu

Postup:

Príprava cesta začína rozpustením masla s bielou čokoládou.  Necháme čokoládovú hmotu vychladnúť. Do tejto hmoty pridáme cukor, štipku soli a vajcia. Dobre premiešame, postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto dôkladne premiešame.

Predhrejte rúru na 175 stupňov.

Umyte marhule, osušte a nakrájajte na štvrtiny.

Formu na pečenie s rozmermi 20×30 cm  vystelieme papierom na pečenie.

Cesto nalejeme na plech. Na vrchole dávame marhule. Pečeme koláč 30-35 minút.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: gotujmy