Krakovský ovocný koláč s penou: Vyzerá aj chutí neskutočne, niečo tak dobré ste ešte nejedli!

270

Vynikajúci recept na penový koláč s ovocím a krémom, ktorý nemá konkurenciu.

Potrebujeme:

Cesto:

250 g – hladká múka

1 lyžička – prášok do pečiva

50 g – kr. cukor

100 g – maslo (z chladničky)

3 ks – žĺtok

krém:

1 polievková lyžica hladká múka

1 polievková lyžica zemiakový škrob

250 ml – mlieko

50 g – kr. cukor

1 ks – žĺtok

1 vrecko – vanilkový cukor

100 g – maslo (izbová teplota)

Na penu:

4 ks – bielok

125 g – práškový cukor

0,5 lyžice  – zemiakový škrob

A tiež:

225 g – mrazené ovocie

Postup:

Foto: food-nice.ru

Nasypte do misky 200 g preosiatu múku a nasekané maslo. Všetko premiešame rukami na drobivú zmes.

Foto: food-nice.ru

Potom pridáme žĺtky, cukor a prášok do pečiva.

Foto: food-nice.ru

Pridáme zvyšnú múku a vypracujeme jednotné cesto, ak je príliš drobivé, pridáme trochu vody.

Foto: food-nice.ru

Plech prikryte papierom (tvar môže byť 20 x 30 alebo 25 x 30) tak, aby okraje papiera prečnievali mierne z formy.

Foto: food-nice.ru

Cesto rozvaľkajte, naviňte na valček a premiestnite ho na dno formy.

Foto: food-nice.ru

Cesto rovnomerne naneste na celú dĺžku formy a okraje zľahka zatlačte prstami.

Foto: food-nice.ru

Mrazené bobule posypeme po celom povrchu cesta.

Foto: food-nice.ru

4 bielky vyšľaháme s cukrom a postupne pridáme aj škrob – vyšľaháme na tuhý sneh.

Foto: food-nice.ru

Navrstvíme na povrch koláča a pečieme  40 minút pri teplote 180 ° C. (ak sneh začne príliš tmavnúť, prikryte fóliou).

Na krém si v mlieku rozmiešame cukor, múku, škrob, žĺtok aj vanilkový cukor. Uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť a do vychladnutého krému vmiešame našľahané maslo (maslo vmiešame po lyžičkách).

Foto: food-nice.ru

Vychladnutý koláč rozkrojím na 2 časti. Vytiahnite z formy.

Foto: food-nice.ru

Jednu polovicu položíme na dosku, potrieme krémom a na vrch uložíme druhú polovicu.

Foto: food-nice.ru

 

Foto: food-nice.ru

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Titulná foto: zdroj: https://food-nice.ru/

Témy:


Pridajte svoj komentár