Krakovské ZEMIAKOVÉ placky: Stačí len nastrúhať zemiaky, cibuľu, syr a budete sa len zalizovať!

Tieto vylepšené zemiakové placky som prvýkrát skúsila v Poľsku a odvtedy ich robím pravideľne.

Nie sú o nič zložitejšie, ako klasika len zo strúhaných zemiakov, ale vďaka jednoduchému vylepšeniu sú oveľa chutnejšie.

 

Recept sme našli na kanáli Chutný život.

Potrebujeme:

cibuľa 1 ks

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

zemiaky 5-6 ks

soľ

korenie podľa chuti

1 surové vajce

3 polievkové lyžice hladkej múky

Ďalej:

2 vajíčka uvarené na tvrdo

100 gramov syra

2 strúčiky cesnaku

3 polievkové lyžice majonézy

Olej

Postup:

 

 

Cibuľu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle, alebo nakrájame nadrobno.

Nakrájanú cibuľu preložíme do misky.

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Pridáme k cibuli.

Do misky pridáme aj soľ a korenie.

Rozbijeme 1 vajce a pridáme aj múku.

 

 

Všetko dobre premiešame.

V samostatnej miske nastrúhame dve vajcia uvarené natvrdo.

Pridáme nastrúhaný syr.

 

 

Nakoniec vmiešame pretlačený cesnak a majonézu.

Premeišame.

Na panvici si zahrejeme malé množstvo oleja.

 

 

Zo zemiakovej hmoty dávkujeme jednotlivé placky na horúcu panvicu.

Opečieme.

Keď je z jednej strany zlatistá, obrátime.

 

 

Na vrch navrstvíme vajíčkovú hmotu.

Prikryjeme pokrievkou a necháme ešte 5 minút piecť.

Podávame posypané bylinkami.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay