Zmiešajte pohár mletého mäsa, pohár tvarohu, 2 vajcia a máte základ na výborný obed: Stačí už len dochutiť, upiecť a môžete podávať s obľúbenou prílohou!

Ak máte doma mleté mäso, vyskúšajte namiesto klasických fašírok, alebo rezňov v trojobale radšej tieto pečené kotlety s tvarohom podľa receptu z youtube.

Vďaka zlepšováku mojej mamy s pridaním obyčajného tvarohu sú nielen veľmi chutné, menej mastné, ale aj fantasticky jemné a hoci sa nevysmážajú, ale pečú v rúre, sú aj veľmi šťavnaté – to všetko len vďaka tvarohu! 

 

 

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 vajcia

200 g tvarohu

50 g strúhanky

50 ml vody

2 cibule

2 strúčiky cesnaku

1 ČL soli

čierne mleté korenie

Na omáčku:

150 g kyslej smotany

250 ml vriacej vody

30 g hladkej múky

30 g masla

soľ

čierne mleté korenie podľa chuti

Postup:

1. Tvaroh si vložíme do misy a rozmixujeme tyčovým mixérom.

2. Pridáme mleté mäso, vajcia, osolíme, okoreníme.

Všetko dobre premiešame.

 

 

3. Cibuľu s cesnakom si rozmixujeme v mixéri a pridáme do mäsovej zmesi.

4. Do samostatnej misky si nasypeme strúhanku a zmiešame ju s vodou.

5. Plech si vymastíme olejom.

Pomocou lyžice formujeme z pripravenej hmoty kotlety.

Ukladáme ich vedľa seba na plech.

 

 

6. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C.

Čas pečenia je asi 30 – 35 minút.

7. Medzitým si pripravíme omáčku.

Do hrnca dáme maslo a keď sa rozpustí, vymiešame ho s múkou.

8. Osmažíme asi 2 minútky na slabom ohreve, zalejeme horúcou vodou.

Pridáme smotanu, osolíme, okoreníme.

Metličkou miešame a varíme 4 minúty.

 

 

9. Hotové fašírky podávame s obľúbenou prílohou, poliate pripravenou omáčkou.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod: