plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zmiešajte pohár mletého mäsa, pohár tvarohu, 2 vajcia a máte základ na výborný obed: Stačí už len dochutiť, upiecť a môžete podávať s obľúbenou prílohou!

Chcete na dnešný obed vyskúšať niečo špeciálne? Máme rpe vás skvelý tip, ktorý zatieni aj rezeň v trojobale.

 

 

Ak máte doma mleté mäso, vyskúšajte namiesto klasických fašírok, alebo rezňov v trojobale radšej túto pochúťku podľa receptu z youtube.

Vďaka zlepšováku mojej mamy s pridaním obyčajného tvarohu sú nielen veľmi chutné, menej mastné, ale aj fantasticky jemné.

Hoci sa nevysmážajú, ale pečú v rúre, sú aj veľmi šťavnaté – to všetko len vďaka tvarohu! 

 

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

2 vajcia

200 g tvarohu

50 g strúhanky

50 ml vody

2 cibule

2 strúčiky cesnaku

1 ČL soli

čierne mleté korenie

Na omáčku:

150 g kyslej smotany

250 ml vriacej vody

30 g hladkej múky

30 g masla

soľ

čierne mleté korenie podľa chuti

Postup:

 

 

Tvaroh si vložíme do misy.

Rozmixujeme tyčovým mixérom.

 

 

Pridáme mleté mäso, vajcia, osolíme, okoreníme.

Všetko dobre premiešame.

 

 

Cibuľu s cesnakom si rozmixujeme v mixéri a pridáme do mäsovej zmesi.

Do samostatnej misky si nasypeme strúhanku.

Zmiešame ju s vodou.

 

 

Plech si vymastíme olejom.

Pomocou lyžice formujeme z pripravenej hmoty kotlety a ukladáme ich vedľa seba na plech.

 

 

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C.

Čas pečenia je asi 30 – 35 minút.

Medzitým si pripravíme omáčku.

 

 

Do hrnca dáme maslo a keď sa rozpustí, vymiešame ho s múkou.

Osmažíme asi 2 minútky na slabom ohreve, zalejeme horúcou vodou.

Pridáme smotanu, osolíme, okoreníme, metličkou miešame.

Varíme 4 minúty.

 

 

Hotové kotlety podávame s obľúbenou prílohou, poliate pripravenou omáčkou.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes