Košíčky „Izidor“: Sladká vianočná klasika!

Pripravte si doma legendárne „izidorky“ a priblížte si čarovnú vianočnú atmosféru.

Krehká krémová lahôdka, ktorá vám bude miznúť pred očami.

 

 

Famózny recept na neodolateľné orechovo-rumové košíčky z youtube kanála Helenčino pečení – Helena Vybíralová.

...

 

 

Potrebujeme:

210 g hladkej múky

70 g práškového cukru

140 g masla

20 g kakaa

40 g mletých vlašských orechov

1 balenie vanilkového cukru

mletú škoricu

strúhanú citrónovú kôru

150 g mletých vlašských orechov

50 g práškového cukru

2 PL ríbezľového džemu

1 balenie vanilkového cukru

100 ml rumu

čokoládový krém

tmavú čokoládovú polevu

Postup:

 

 

Do nádoby od mixéra pridáme múku a maslo.

Ďalej pridáme cukor, kakao a mleté vlašské orechy.

 

 

Pridáme škoricu, vanilkový cukor a nastrúhanú citrónovú kôru.

Všetko spolu vymiesime.

Potom ručne vypracujeme cesto.

 

 

Cesto zabalíme do fólie.

V chlade ho necháme 2 hodiny odpočívať.

 

 

Potom cesto krátko vypracujeme.

Cesto plníme do malých košíčkových formičiek.

Formičky naukladáme na plech, vložíme do rúry.

Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do misky pridáme mleté orechy a cukor.

Ďalej pridáme vanilkový cukor, džem a rum.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

 

 

Plnku nanesieme na upečené košíčky.

Cukrárskym vreckom nanesieme čokoládový krém.

V chladničke necháme stuhnúť.

 

 

Potom košíčky ponamáčame do vlažnej čokoládovej polevy.

Necháme stuhnúť a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels