Úžasný recept na vláčny a vysoký korpus, ktorý počas pečenia nespadne. Recept mám od od pani Jarmily B. (jeremy)a je naozaj úžasný. Odporúčam každému.
Potrebujeme na formu s priemerom 26 cm a výškou 7 cm:
210 hl. múky
210 polohrubej múky
280 g cukru
7 vajec
140 ml vody
140 ml oleja
1 a 1/3 prášku do pečiva
2 vanilkové cukry
Postup:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a za stáleho šľahania pridáme olej a vodu
Postupne zašľaháme obe múky zmiešané s práškom do pečiva.
Keď je cesto veľmi husté, že ho sotva utiahnú metličky, pridám trochu vody alebo oleja alebo oboch.
Nakoniec zamiešať ručne sneh z bielkov.
Pečieme na 180-200 stupňov.
Na korpus srdce (priemer 22 cm)
Potrebujeme:
150 g hladkej múky
150 g polohrubej múky
200 g cukru krupica či kryštál
5 vajec
1/2 poháre (cca 1dcl) vody
1/2 pohára oleja
1 prášok do pečiva
1 vanilka. cukor
Na korpus s priemerom 24 alebo 26 cm, ale nižšie ako 7 cm
Potrebujeme:
6 vajec
180 g hladkej múky
180 g polohrubej múky
240 g cukru
120 ml vody
120 ml oleja
1 a 1/3 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor.