Recept na úžasný korpus podľa pani Jarmily: Zatiaľ ma nesklamal!

Korpus, ktorý ma ešte nikdy nesklamal: Žiadna suchá piškóta, čo škriabe v krku - toto je úžasný recept!

Úžasný recept na vláčny a vysoký korpus, ktorý počas pečenia nespadne. Recept mám od od pani Jarmily B. (jeremy)a je naozaj úžasný. Odporúčam každému.

Potrebujeme na formu s priemerom 26 cm a výškou 7 cm:

210 hl. múky

210 polohrubej múky

280 g cukru

7 vajec

140 ml vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

140 ml oleja

1 a 1/3 prášku do pečiva

2 vanilkové cukry

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a za stáleho šľahania pridáme olej a vodu
Postupne zašľaháme obe múky zmiešané s práškom do pečiva.
Keď je cesto veľmi husté, že ho sotva utiahnú metličky, pridám trochu vody alebo oleja alebo oboch.
Nakoniec zamiešať ručne sneh z bielkov.
Pečieme na 180-200 stupňov.

Na korpus srdce (priemer 22 cm)

Potrebujeme: 

150 g hladkej múky

150 g polohrubej múky

200 g cukru krupica či kryštál

5 vajec

1/2 poháre (cca 1dcl) vody

1/2 pohára oleja

1 prášok do pečiva

1 vanilka. cukor

Na korpus s priemerom 24 alebo 26 cm, ale nižšie ako 7 cm

Potrebujeme:

6 vajec

180 g hladkej múky

180 g polohrubej múky

240 g cukru

120 ml vody

120 ml oleja

1 a 1/3 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor.