S týmto fantastickým šalátom podľa receptu z portálu facedobra, bude zdravé stravovanie potešením.
Pripravte si ho a budete prekvapení, ako skvele chutí!
Výhody tekvice hokkaido pre zdravie:
-Zvyšuje funkciu obranyschopnosti
-Prevencia proti rakovine
-Chráni bunky pred voľnými radikálmi
-Podporuje, lieči a upokojuje tráviaci systém
-Zlepšuje pravidelnú stolicu
-Lieči a podporuje hojenie rán a kožných ochorení
-Močopudný účinok – vyplavuje nadbytočnú vodu z tela
-Znižuje vysoký cholesterol a vysoký krvný tlak
-Prevencia proti kardiovaskulárnym ochoreniam
-Prevencia proti ochoreniam obličiek a močových ciest
-Detoxikuje a prečisťuje celý organizmus
-Prírodné antidepresívum
-Vhodná pre ľudí s ochorením Celiakia (bezlepková diéta)
-Vhodná pre tehotné ženy – zabezpečuje zdravý vývoj dieťatka
Ako pripraviť zdravý a výborný šalát zo surovej tekvice hokkaido
Príprava je veľmi jednoduchá a šalát je raz dva hotový.
Potrebujeme:
0,5 kg surovej tekvice hokkaido
1 cibuľu
2 – 3 strúčiky cesnaku
1/2 ČL koriandra
1/3 sušených feferónok
1/2 ČL soli (alebo podľa chuti)
1 ČL medu
1 PL sójovej omáčky
1 PL ryžového octu
1 PL rastlinného oleja
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
sezam
Postup:
Tekvicu si ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme prelisované strúčiky cesnaku.
Osolíme, pridáme koriander a feferónku.
Následne dochutíme medom alebo cukrom.
Pridáme sójovú omáčku, ryžový ocot a dobre všetko premiešame.
Na panvicu si nalejeme rastlinný olej.
Vložíme nadrobno pokrájanú cibuľu a restujeme do sklovita.
Potom cibuľku primiešame do šalátu.
Nakoniec ešte posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a sezamovými semienkami.
Hotový šalát prikryjeme pokrievkou alebo potravinárskou fóliou.
Necháme odstáť v chladničke aspoň 15 minút.
Prajeme dobrú chuť!